25/04/2019 09:52:29
15.10.2009

Ρουμπάνης... τέλος (Δημοσιεύτηκε στο "Π" 15/10/2009)

Ύστερα από 21 χρόνια συνεργασίας, οι τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση «Ελευθεροτυπίας» και Γρηγόρη Ρουμπάνη. Μια σχέση που δοκιμάστηκε ελάχιστο καιρό πριν από τις εκλογές με την απόφαση του δημοσιογράφου να κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και την άρνηση της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου να δεχτεί αυτή την κίνηση. Μάλιστα η τελευταία αποφάσισε να απο- λύσει τον Γρηγόρη Ρουμπάνη, αλλά ανακάλεσε σε ένα βράδυ για να εκτονωθεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Ωστόσο, ο δημοσιογράφος αντιλήφθηκε ότι δεν τον σηκώνει το κλίμα στην εφημερίδα καθώς είχε τεθεί «αρμοδίως» στο περιθώριο, ουσιαστικά από το καλοκαίρι.

Έτσι, την περασμένη εβδομά- δα συζύτησε με τον διευθυντή Βαγγέλη Παναγόπουλο και μαζί κατέληξαν στη λύση της συναι- νετικής... απόλυσης, με πλήρη αποζημίωση, και χώρισαν οι δρόμοι τους.

Παράλληλα, με φιρμάνι που εξέδωσε η Μάνια Τεγοπούλου «καλούνται όλοι οι συντάκτες της ”Ε” και της ”Κ.Ε.” να δηλώσουν εγγράφως στις διευθύνσεις των δύο εφημερίδων έως τις 20-10- 2009, εάν απασχολούνται ως σύμβουλοι ή σε γραφεία τύπου υπουργείων, επιχειρήσεων, οργανισμών, τραπεζών και γενικώς φορέων του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως αν αμείβονται ή όχι. Σε περίπτωση τέτοιας μελλοντικής απασχόλησης, καλούνται να το δηλώνουν με την έναρξή της».

Τρεις εκδοχές υπάρχουν για την ανακοίνωση. H ιδιοκτήτρια της εφημερίδας αποφάσισε να χτυπήσει το ασυμβίβαστο της κάλυψης ενός ρεπορτάζ και της απασχόλησης σε γραφείο Τύπου του ίδιου ρεπορτάζ, τότε καλώς. Αν όμως δεν υπάρχει ταύτιση μεταξύ ρεπορτάζ και γραφείου Τύπου, τότε ας ξανασκεφτεί με τι ποσά ζουν οι δημοσιογράφοι και αν φτάνει ένας μόνο μισθός. Την τρίτη περίπτωση, να ψάχνουμε αφορμές γενικά για άλλα κόλπα, δεν θέλουμε να τη σκεφτόμαστε, διότι θα πληγωθεί πολύς κόσμος.

Άλλωστε το θέμα του ασυμβίβαστου δεν είναι δουλειά της, είναι δουλειά της EΣHEA…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.