search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:36
MENU CLOSE

Δίωξη για κακούργημα στον συνδικαλιστή του «Σωτηρία»

08.10.2013 13:22
Δίωξη για κακούργημα στον συνδικαλιστή του «Σωτηρία» - Media

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εκβίασης και παράνομη οπλοκατοχή ασκήθηκε σε βάρος του συνδικαλιστή του νοσοκομείου «Σωτηρία». Είχε εκλεγεί πριν πέντε μήνες με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον υπ. Υγείας.

 
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εκβίασης και παράνομη οπλοκατοχή ασκήθηκε σε βάρος του συνδικαλιστή του νοσοκομείου «Σωτηρία».
 
Ο συνδικαλιστής παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί την Πέμπτη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι τα χρήματα προορίζονταν για το Σωματείο και δεν αποτελούσαν προϊόν συναλλαγής για τις κινητοποιήσεις.
 
Κατά του επίορκου συνδικαλιστή στέφονται οι συνάδελφοί του
 
Καθαίρεση, αποπομπή και οριστική διαγραφή του επίορκου προέδρου των εργαζομένων, οι οποίος ζήτησε μίζα 50.000 ευρώ για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ζητά τώρα το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τρίτη, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι θα φέρουν το θέμα της καθαίρεσης και διαγραφής του μέχρι χθες προέδρου τους στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Ζήτησαν, επίσης, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και ο επίορκος υπάλληλος να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
 
Πάντως, αφού διαχώρισαν τη θέση τους από τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή, ο οποίος προερχόταν από το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τη διοικητή του νοσοκομείου Μαρία Καρρά, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορεί θα επηρεάσει τη δική τους απόφαση να αντιπαλέψουν πολιτικές που στρέφονται εις βάρος της Υγείας.
 
«Έκπληκτος» ο Άδωνις Γεωργιάδης

Την υπόθεση σχολίασε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

«Είναι μια πρωτοφανής περίπτωση κι όταν μου έκαναν την καταγγελία, στην αρχή σχεδόν δεν κατάλαβα τι μου είπαν» είπε.

«Αρκετοί γιατροί έχουν πάει στον εισαγγελέα, αλλά συνδικαλιστή που ζητάει λεφτά για να μην κάνει απεργία, δεν έχω ξανακούσει» πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Γκεμπελικές μεθοδεύσεις», είχε εκλεγεί με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ!
 
Για «γκεμπελικού τύπου μεθοδεύσεις» κατηγορεί το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι ο υπουργός «προσπαθεί αξιοποιώντας ένα μεμονωμένο, απαράδεκτο και απόλυτα καταδικαστέο περιστατικό να συκοφαντήσει τους αγώνες των χιλιάδων υγειονομικών και όσων αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας που ο ίδιος φανατικά και καθ' υπόδειξη της Tρόικας προωθεί».
 
Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και με φαιδρό τρόπο ο κ. Γεωργιάδης επιδιώκει να συνδέσει τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή με τον χώρο της αριστεράς, όταν είναι γνωστό ότι ο συλληφθείς επανεξελέγη πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σωτηρία με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ μόλις πριν πέντε μήνες».
 
«Πληροφορούμε λοιπόν τον Υπουργό Υγείας», προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «πως τα ψέματά του τα οποία συνηθίζει αφειδώς να εκστομίζει στις συχνές εμφανίσεις του στα κανάλια και όχι μόνο, έχουν κοντά ποδάρια και δεν είναι ικανά να σπιλώσουν και να αναστείλουν την πάλη του ελληνικού λαού για να μην κλείσουν νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες, ενάντια στα χαράτσια για φάρμακα, νοσηλεία και εξετάσεις, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, για την ανατροπή των αντικοινωνικών πολιτικών που τόσο ευλαβικά εφαρμόζει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:34