10/12/2019 05:34:58

Της φυλακής τα σίδερα… δεν είναι για τους Σουηδούς!

Της φυλακής τα σίδερα… δεν είναι για τους Σουηδούς! - Media

Στις περισσότερες χώρες η εγκληματικότητα αυξάνεται, ελέω και οικονομικής κρίσης, αλλά στη Σουηδία βάζουν «λουκέτο» σε τέσσερις φυλακές γιατί… δεν έχουν αρκετούς κρατουμένους!
 
Παρελθόν λοιπόν αναμένεται να γίνουν από την κυβέρνηση της Σουηδίας τα σωφρονιστικά ιδρύματα Åby, Håja, Båtshagen και Kristianstad, καθώς τα δυο τελευταία χρόνια υπήρξε μείωση στις συλλήψεις.
 
Δυο από αυτές πιθανότατα θα πουληθούν ενώ οι άλλες δύο θα χρησιμοποιηθούν από κυβερνητικές αρχές. Σε περίπτωση που αυξηθεί ο αριθμός των έγκλειστων υπάρχει η πιθανότητα να επαναλειτουργήσουν δύο από αυτές.
 
Όλα αυτά την στιγμή που τα σωφρονιστικά ιδρύματα της σκανδιναβικής χώρας πιο πολύ σε… πολυτελή ξενοδοχεία παραπέμπουν παρά σε φυλακές εξαιτίας των ανέσεων που παρέχουν στους «φιλοξενούμενούς» τους…
 
Σε δηλώσεις του στον Βρετανικό Guardian, ο επικεφαλής των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Σουηδίας, Nils Öberg, είπε ότι, κατά την περίοδο 2011-2012, η πτώση στον αριθμό των κρατουμένων έφτασε μέχρι το 6% και προέβλεψε ότι περαιτέρω μείωση θα σημειωθεί και το 2013.
 
Η μείωση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι δικαστές επιβάλουν πιο ήπιες ποινές  για εγκλήματα που αφορούν στα ναρκωτικά και, όπως υποστηρίζει ο Öberg, οι άνθρωποι που φυλακίστηκαν για ναρκωτικά ήταν 200 λιγότεροι σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.
 
Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Μελέτης Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων η Σουηδία κατατάσσεται στην 112η  θέση σε αριθμό έγκλειστων με 4.852 ανθρώπους να βρίσκονται στις φυλακές, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με 2.239.751, στη δεύτερη θέση έρχεται η Κίνα με 1.640.000 και στην τρίτη η Ρωσία με 681.600 φυλακισμένους.
 
 
Πηγή: Guardian

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.