12/12/2018 01:49:24

Ο χρυσός τους φέρνει… πιο κοντά!

Ο χρυσός τους φέρνει… πιο κοντά! - Media
 
Μια…ανέλπιστη χρηματοδοτική χορηγία σε οποιονδήποτε χειμαζόμενο Δήμο της χώρας αυτήν την εποχή -και δεν ξέρουμε πολλούς με ανθηρά οικονομικά στην τρέχουσα δεινή οικονομική δυσπραγία- είναι πάντα καλοδεχούμενη. Όμως υπάρχουν όρια και αναπόφευκτοι συνειρμοί που υποχρεώνουν τους τοπικούς άρχοντες να είναι προσεκτικότεροι οσάκις βάζουν κάτω από κάποιο χαρτί την υπογραφή τους.
 
Αρχές του μήνα ο Δήμος Αριστοτέλη στην Χαλκιδική, αποφάσισε να αποδεχθεί την χρηματοδοτική δωρεά ποσού 500.000 ευρώ και μέχρι εδώ καλά πέφτουμε...
 
Αλλά, ανασκουμπώνεται κανείς όταν διαπιστώνει αίφνης, ότι δωρητής είναι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε που σχεδιάζει μέσω της εξόρυξης χρυσού να μετατρέψει σε σεληνιακό τοπίο μιας από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας που μπορεί να ζήσει με παραγωγικές επιλογές οι οποίες θα διασφαλίσουν ηπιότερες μορφές ανάπτυξης για να μη γίνει ο βίος των ανθρώπων αβίωτος.
 
Δεν χρειάζεται να πούμε ότι δήμαρχος στον εν λόγω Δήμο, είναι ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πάχτας, που εκδιώχθηκε κακήν-κακώς από το ΠΑΣΟΚ, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου τον θεώρησε κατ΄ εξοχήν υπεύθυνο για το «σκάνδαλο του Πόρτο Καρρά».
 
 Οπότε δεν χρειάζεται και να αναρωτηθούμε για το κατά πόσον ο ίδιος προβληματίστηκε αν τίθεται ηθικό θέμα στην αποδοχή μιας τέτοιας «λερωμένης» δωρεάς, η οποία στη συνείδηση των αγωνιστών κατοίκων της περιοχής, ισοδυναμεί με αποδοχή προϊόντος εγκλήματος… 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.