search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:20
MENU CLOSE

Πιθανή έκρηξη και δεύτερου ηφαιστείου στην Ισλανδία

27.05.2010 12:03
Πιθανή έκρηξη και δεύτερου ηφαιστείου στην Ισλανδία - Media

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστήμονες, που επισημαίνουν ότι είναι πιθανό να εκραγεί και δεύτερο ισλανδικό ηφαίστειο μετά το Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ, η έκρηξη του οποίου προκάλεσε χάος στις αερομεταφορές στην Ευρώπη.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστήμονες που επισημαίνουν ότι είναι πιθανό να εκραγεί και δεύτερο ισλανδικό ηφαίστειο μετά το Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ, η έκρηξη του οποίου προκάλεσε χάος στις αερομεταφορές στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Περιορισμού των Κινδύνων και του Αριθμού των Καταστροφών, που ανήκει στο University College London που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, «είναι πολύ πιθανή» η έκρηξη του ηφαιστείου Κάτλα, το οποίο είναι σημαντικότερο και ισχυρότερο από το Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ.

«Είναι πολύ πιθανόν οι εκρήξεις στην Ισλανδία, λιγότερο ή περισσότερο ισχυρές, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες μετεωρολογικές συνθήκες, να προκαλέσουν την επανάληψη των πρόσφατων προβλημάτων στις αερομεταφορές», θεωρούν οι ειδικοί.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με δεύτερη μελέτη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως τα ηφαιστειακά νέφη που εντοπίσθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα επάνω από τη Σκωτία παρήγαν ηλεκτρικό φορτίο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβες στα αεροπλάνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:20