search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:33
MENU CLOSE

Τους ένωσε η μουσική, τους χώρισε η πολιτική

27.11.2013 22:00
Τους ένωσε η μουσική, τους χώρισε η πολιτική - Media

Μία ακόμη δήλωση του Νότη Σφακιανάκη υπέρ της Χρυσής Αυγής από μόνη της δεν θα είχε καμία σημασία. Γιατί ο λαϊκός αοιδός – που στο παρελθόν έχει κακώς χαρακτη­ριστεί ροκ – μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δηλώσεις τελευταία.

 
Μία ακόμη δήλωση του Νότη Σφακιανάκη υπέρ της Χρυσής Αυγής από μόνη της δεν θα είχε καμία σημασία. Γιατί ο λαϊκός αοιδός – που στο παρελθόν έχει κακώς χαρακτη­ριστεί ροκ – μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δηλώσεις τελευταία.
 
Αμετανόητος και ανυποχώρητος υπερασπίζεται με πάθος την ανωτερότητα της Χρυσής Αυγής. Και για του λόγου το αληθές, ιδού και τα τελευταία λεγόμενά του: «Αν κάποιο κόμμα θα μπορούσε να κυβερνήσει σωστά την Ελλάδα, αυτό θα ήταν η Χρυσή Αυγή, αυτή τουλάχιστον έχει την αυγή στο όνομά της. Οι άλλοι έχουν μόνο το σκότος».
 
Μάλιστα. Να, όμως, που αυτήν τη φορά η απάντηση – αντίδραση του ήρθε από την ίδια του την… έδρα. Η συνάδελφός του Δέσποινα Βανδή ακύρωσε την επερχόμενη συνεργασία τους- θα εμφανίζονταν στο «Έναστρον» – γιατί θεώρησε ότι τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, και προφανώς την άποψή τους για τη ζωή, τις χωρίζει μία άβυσσος.
 
Έγραψε, λοιπόν, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook: «Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστό­σο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό. Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου αν­θρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει. Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά τη διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στη ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μαςχωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.
Και κάτι τελευταίο… Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες… Αυτό».
 
Πολλά ήταν τα «μπράβο» που ακολούθησαν την απόφασή τη ς. Άλλα τόσα, όμως, ήταν και τα ειρωνικά σχόλια. Ας αφήσουμε στην άκρη τα πολιτικά σχόλια που υπερασπίζονταν τον Σφακιανάκη και τις απόψεις του, ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις – αν είναι δυνατόν – και λεπτομέρειες για το πώς βρέθηκαν οι γονείςτης Βαν­δή μετανάστες, αν ήταν νόμιμοι κ.λπ. Πολλοί έσπευσαν να ειρωνευτούν το δικαίωμα μιας λαϊκής τραγουδίστριας να παίρνει μια απόφαση που αφο­ρά μια καλλιτεχνική συνεργασία, ορμώμενη από πολιτικές αντιλήψεις.
 
Τι «ποια είναι αυτή που μιλάει», τι ότι «το ’κανε για λόγους δημοσιότητας», πολλά «κουλά» διαβάσαμε. Σημασία, όμως, έχει ότι η Βανδή είπε ένα βροντερό «όχι». Στον Νότη Σφακιανάκη, αλλά και σε όλες τις επικίνδυνες θεωρίες που αυτός ενστερ­νίζεται. Και γι’ αυτό αξίζει μια επιβράβευση. Όχι ανοίγοντας μπουκάλι στο μαγαζί που θα παίξει και χειροκροτώντας την – αυτά είναι για τους φαν της-, αλλά τουλάχιστον με ένα γενναιόδωρο «μπράβο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:31