search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:31
MENU CLOSE

Πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (Video)

06.12.2013 06:44
19999691386349694

Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η συγκέντρωση και πορεία από τα Προπύλαια ως της Βουλή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Επεισόδια ωστόσο σημειώθηκαν αργότερα με μολότοφ και δακρυγόνα στα Εξάρχεια. 

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και πορεία από τα Προπύλαια ως της Βουλή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 4.000 άτομα.

Στη συνέχεια ωστόσο υπήρξαν επεισόδια στα Εξάρχεια και γύρω από την πλατεία με πετροπόλεμο και μολότοφ με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Άνοικτοί είναι οι σταθμοί του Μετρό.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα αλλά και συνθήματα κατά της Αστυνομίας, ιδιαίτερα μετά τα πρωινά μικροεπεισόδια και τις καταγγελίες για χρήση βίας από τα αστυνομικά όργανα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των πρωινών κινητοποιήσεων έγιναν πάνω από 30 προσαγωγές.

Ένταση σημειώθηκε και στην πορεία της Θεσσαλονίκης, όπου έγιναν και προσαγωγές.

Οι πρωινές συγκεντρώσεις και πορείες: 

Με επεισόδια και  τριάντα προσαγωγές ολοκληρώθηκε η πρωινή κινητοποίηση για τη συμπλήρωση των πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 


 
Λίγο μετά τις 14:00 μια ομάδα 200 διαδηλωτών πέταξαν αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Κοραή με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών και οι διαδηλωτές να περιοριστούν από την αστυνομία στην κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου Αθηνών.


(φωτο: Makis Sinodinos)
 

Στην περιοχή εκείνη την στιγμή υπήρχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μετά από διαπραγματεύσεις οι διαδηλωτές κατάφεραν να φύγουν χωρίς να γίνουν επεισόδια.


 
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον τριάντα προσαγωγές, ενώ η πορεία είχε περισσότερα από 2.000 άτομα.


(φωτο: Makis Sinodinos)

Ένταση σημειώθηκε και στο Αιγάλεω, όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς, ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:30