search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:06
MENU CLOSE

Η δύναμη της δημοσιογραφίας

07.01.2014 22:00
Η δύναμη της δημοσιογραφίας - Media

Μια πολύ ανθρώπινη ιστορία ήρθε στο φως μόλις χθες και δείχνει ότι η δύναμη των ΜΜΕ μπορεί να σώσει ζωές.

Μια πολύ ανθρώπινη ιστορία ήρθε στο φως μόλις χθες και δείχνει ότι η δύναμη των ΜΜΕ μπορεί να σώσει ζωές.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο Νίκολας Σίμονς εξαφανίστηκε από την κατοικία του στην πόλη Ελλάδα (Greece) της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ο 20χρονος άνδρας ζούσε στην μικρή πόλη στα βόρεια της πολιτείας μαζί με τους γονείς και την αδερφή του. Δούλευε περιστασιακά σε μαγαζί αλυσίδας φαστ φουντ και δεν είχε δώσει καμία ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Μέχρι που μπήκες στο αυτοκίνητο φορώντας τις πιτζάμες του, αθλητικά παπούτσια και ένα μπλουζάκι και έγινε καπνός. Ο Σϊμονς άφησε πίσω του το κινητό και το πορτοφόλι του και όταν διαπιστώθηκε ότι είχε φύει, η οικογένειά του ξεκίνησε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον βρει. Γέμισε αφίσες την μικρή πόλη αλλά και τις γειτονικές, έβαλαν τη φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και απλά ζούσαν με την ελπίδα.

Μέχρι την περασμένη Κυριακή. Ένας φωτογράφος του πρακτορείου associated press έψαχνε την κατάλληλη εικόνα για το πολικό ψύχος που επικρατεί στις ΗΠΑ. Φωτογράφισε έναν άστεγο στην Ουάσιγκτον, που προσπαθεί να ζεσταθεί σκύβοντας σε έναν αγωγό του μετρό όπου βγαίνει ζεστός αέρας.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην «USA Today» και ένας φίλος της οικογένειας αναγνώρισε τον Σίμονς. Ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου μεταξύ της αδερφής του, της ρεπόρτερ της εφημερίδας και των αρχών του Ρότσεστερ και της Ουάσιγκτον ώστε να βρεθεί ο άνδρας και να γυρίσει σπίτι του. Αυτό έγινε χθες και η οικογένεια Σϊμονς είναι πανευτυχής.

Οι λόγοι της εξαφάνισης του Νίκολας δεν έγιναν γνωστοί αλλά στο νοσοκομείο όπου μετέβη για εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά από άποψη φυσικής κατάστασης αλλά πνευματικά παρουσιάζεται «μπερδεμένος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:05