search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:20
MENU CLOSE

Στα 250.000.000 τα αναλφάβητα παιδιά παγκοσμίως

30.01.2014 07:45
Στα 250.000.000 τα αναλφάβητα παιδιά παγκοσμίως - Media

Περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν διαθέτουν ούτε τις βασικές ικανότητες ανάγνωσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η UNESCO.

Περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν διαθέτουν ούτε τις βασικές ικανότητες ανάγνωσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η UNESCO.

Από αυτά τα παιδιά, μόλις τα 130 εκατομμύρια ολοκλήρωσαν τα 4 πρώτα σχολικά έτη, ενώ τα υπόλοιπα φοίτησαν για μικρότερο χρονικό διάστημα ή και καθόλου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της UNESCO Νέας Υόρκης, Βίμπεκε Τζένσεν.

Την ίδια ώρα στις ηλικίες 15 έως 24 περίπου 175 εκατομμύρια παιδιά δεν μπορούν να διαβάσουν όλη ή μέρος μιας πρότασης. Το ένα τρίτο του ποσοστού αυτού είναι γυναίκες από τη Νότια και Δυτική Ασία.

Το πιο ανησυχητικό ποσοστό βρίσκεται μεταξύ των παιδιών που ζουν σε χώρες της Αφρικής, όπου τα τέσσερα πέμπτα αυτών τελειώνουν το δημοτικό χωρίς να έχουν μάθει τα βασικά στην ανάγνωση και τα μαθηματικά.
 
«Οι εκπαιδευτικοί έχουν το μέλλον αυτής της γενιάς στα χέρια τους», ανέφερε η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα. «Χρειαζόμαστε 5,2 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς να προσληφθούν μέχρι το 2015 και πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να μπορούμε να παράσχουμε τη δυνατότητα στα παιδιά για καθολική, δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση», πρόσθεσε.
  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:20