search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:19
MENU CLOSE

Ο Σέρλοκ Χολμς σώζων τον κ. Βενιζέλον

06.02.2014 22:00
Ο Σέρλοκ Χολμς σώζων τον κ. Βενιζέλον - Media

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και απολαυστικό κείμενο μίμησης των ιστοριών του μοναδικού Σέρλοκ Χολμς, που δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο σε είκοσι πέντε συνέχειες, το 1913, στο περιοδικό ποικίλης ύλης «Ελλάς».

Ανωνύμου
Εκδόσεις:
Άγρα
Σελ.: 218

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και απολαυστικό κείμενο μίμησης των ιστοριών του μοναδικού Σέρλοκ Χολμς, που δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο σε είκοσι πέντε συνέχειες, το 1913, στο περιοδικό ποικίλης ύλης «Ελλάς». Στο κείμενο αυτό συνδέεται η δράση του μοναδικού ντετέκτιβ με τις ελληνικές υποθέσεις εκείνης της εποχής και με έναν θρυλικό Έλληνα πολιτικό, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο άγνωστος συγγραφέας «δανείζεται» τον Χολμς από τον Κόναν Ντόιλ και σε άπταιστη καθαρεύουσα μας χαρίζει μια περιπέτεια υπό το φως των ιστορικών εξελίξεων της εποχής.
Με το πέρας των βαλκανικών πολέμων, ο Βενιζέλος πραγματοποιεί ένα ταξίδι στο Λονδίνο προκειμένου να συναντηθεί με αντιπροσώπους των βαλκανικών χωρών. Εκεί βρίσκεται αντιμέτωπος με μια βουλγαρική οργάνωση υπό την κωδική ονομασία «ΚΚΚ», η οποία σχεδιάζει τη δολοφονία του. Ο ιδιαίτερος γραμματέας του Βενιζέλου έρχεται σε επαφή με τον διάσημο ντετέκτιβ, που αναλαμβάνει τη μυστηριώδη υπόθεση, για την οποία δεν υπάρχουν απτά στοιχεία παρά μόνο υποψίες…
Όλα αυτά συμβαίνουν στη σκιά διεθνών εξελίξεων, λίγο πριν ξεσπάσει η θύελλα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αν και η απόπειρα αυτή που περιγράφεται στο βιβλίο είναι φανταστική, όπως είναι γνωστό ο Βενιζέλος είχε πέσει θύμα μιας πραγματικής απόπειρας, η οποία είχε υποκινηθεί από Βούλγαρους το 1922 στη συνδιάσκεψη της Λωζάννης. Η έκδοση αυτή, όπως πληροφορούμεθα, είναι «ιστορική», γιατί μπορεί να θεωρηθεί ως το πρώτο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα και επειδή πραγματοποιείται εκατό χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:19