search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:10
MENU CLOSE

Συνεργασία CIA, MIT και ΕΥΠ για τις συλλήψεις των Κούρδων στου Γκύζη

13.02.2014 09:35
Συνεργασία CIA, MIT και ΕΥΠ για τις συλλήψεις των Κούρδων στου Γκύζη - Media

Με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και των ΗΠΑ συνεργάστηκε η ΕΥΠ για να προχωρήσει στις συλλήψεις των Κούρδων στου Γκύζη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

 
Με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και των ΗΠΑ συνεργάστηκε η ΕΥΠ για να προχωρήσει στις συλλήψεις των Κούρδων στου Γκύζη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Χουριέτ, η οποία επικαλείται πηγές από τη γείτονα χώρα, η επιδρομή στου Γκύζη ήταν το αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας μεταξύ της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ), της ελληνικής ΕΥΠ και της CIA.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τρεις υπηρεσίες πληροφοριών άρχισαν να μοιράζονται πληροφορίες μετά την επίθεση του DHKP/C στην αμερικανική πρεσβεία στη Τουρκία. Αφού εκτιμήθηκε ότι το DHKP/C επρόκειτο να οργανώσει και άλλη επίθεση σε τουρκικό έδαφος, η ελληνική ασφάλεια συνέλαβε τέσσερεις ένοπλους ακτιβιστές σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
 
Πηγές της Χουριέτ αναφέρουν ότι μία πενταμελής αντιπροσωπεία της τουρκικής ασφάλειας, καθώς και αξιωματούχοι του FBI και της CIA θα είναι παρόντες στην ανάκριση των υπόπτων. Η Άγκυρα αναμένεται να υποβάλλει επίσημο αίτημα έκδοσης των κατηγορούμενων στην Τουρκία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:07