search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:31
MENU CLOSE

Σόου και διαμαρτυρίες

15.02.2014 22:00
Σόου και διαμαρτυρίες - Media

Πολλή κουβέντα έγινε για τη χιονονιφάδα που δεν κατάφερε να γίνει κύκλος στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων…

Πολλή κουβέντα έγινε για τη χιονονιφάδα που δεν κατάφερε να γίνει κύκλος στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, για την αγαπημένη αθλήτρια του Ρώσου προέδρου, για το αν το σόου που προηγήθηκε της καθιερωμένης παρέλασης των εθνικών ομάδων ήταν πολύ, λίγο ή μετρίως εντυπωσιακό. Πολύ λιγότερη έγινε για μιαν ανοιχτή επιστολή προς τον Πούτιν που έστειλαν 200 από τους γνωστότερους συγγραφείς του πλανήτη, ανάμεσά τους και εντυπωσιακότατα ονόματα, νομπελίστες, όπως ο Γκύντερ Γκρας, ο Ορχάν Παμούκ, η Ελφρίντε Γιέλινεκ. Διαμαρτύρονται για τους καινούργιους ρωσικούς νόμους κατά των ομοφυλοφίλων και περί προώθησης της «ορθής σεξουαλικότητας», οι οποίοι έχουν προκαλέσει την οργή και εκατοντάδων ανθρώπων, επωνύμων και ανωνύμων. Κρούουν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για την, επίσης, καινούργια ρωσική νομοθεσία περί βλασφημίας, ένα ζήτημα το οποίο, παρόλο που συχνά πυκνά και ειδικά σε χώρες όπου αφθονούν οι φανατικοί διαφόρων θρησκειών, προκαλεί προβλήματα σε καλλιτέχνες. «Ως συγγραφείς δεν μπορούμε να καθόμαστε άπραγοι καθώς βλέπουμε τους συναδέλφους μας να φιμώνονται και να κινδυνεύουν με δίωξη και συχνά με δραστική τιμωρία, απλώς και μόνο επειδή εξέφρασαν τις σκέψεις τους», τονίζουν, χωρίς όμως να πολυακούγονται ανάμεσα στα βεγγαλικά μιας ακόμα «φαντασμαγορικής» τελετής. Όπως δεν ακούστηκε και ένας ακόμα διάσημος συγγραφέας, ο Πάολο Κοέλιο, ο οποίος αποφάσισε να μιλήσει για τη δική του πατρίδα, τη Βραζιλία, η οποία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. «Έχουμε πολύ σημαντικότερα προβλήματα σε αυτή τη χώρα από το να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε τα γήπεδά μας», δήλωσε σε συνέντευξή του σε Γερμανό δημοσιογράφο. «Εμφανίζουν όλοι τη Βραζιλία σαν μια χώρα που παρουσιάζει ανάπτυξη, όμως από αυτή την ανάπτυξη οι μισοί και παραπάνω κάτοικοι δεν αντιλαμβάνονται τίποτα, ενώ συνεχώς έρχονται στο φως υποθέσεις διαφθοράς». Ούτε στα δικά του λόγια έδωσε κανείς μεγάλη σημασία, παρόλο που πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι καθημερινά επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά, με την παραμικρή αφορμή, κάποιο από τα πολλά κοινότοπα τσιτάτα του. Φαίνεται πως όλες αυτές οι κάθε τόσο διαμαρτυρίες «γιατί δεν μιλάνε οι καλλιτέχνες» μάλλον δεν είναι και τόσο ειλικρινείς. Κι όταν μιλάνε απασχολούν λιγότερο από όσο μια ψηφιακή χιονονιφάδα ή ένα οποιοδήποτε σόου. Ειδικά όταν έχουν κάτι σημαντικό να πουν και δεν προβάλλονται απλώς οι ίδιοι σαν πρωταγωνιστές κάποιου τηλεοπτικού ή ιντερνετικού σόου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:27