search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:36
MENU CLOSE

Οι 10 πλουσιότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ

17.02.2014 22:00
Οι 10 πλουσιότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ - Media

Δεν είναι καθόλου άσχημη δουλειά να είσαι πρόεδρος μιας χώρας. Ειδικά αν τύχει αυτή να είναι οι ΗΠΑ, τότε έχεις εξασφαλίσεις εκτός από την ατέλειωτη δημοσιότητα και μπόλικα χρήματα.

Δεν είναι καθόλου άσχημη δουλειά να είσαι πρόεδρος μιας χώρας. Ειδικά αν τύχει αυτή να είναι οι ΗΠΑ, τότε έχεις εξασφαλίσεις εκτός από την ατέλειωτη δημοσιότητα και μπόλικα χρήματα.
 
Αρκετά για να ζήσουν και τα εγγόνια σου αν δει κανείς τις περιουσίες των 10 πλουσιότερων προέδρων της Αμερικής. Πάντως δεν πρέπει να είναι και πολύ έξυπνοι οι άνθρωποι αφού τα δηλώνουν όλα στην εφορία. Σε αντίθεση με τα φτωχαδάκια της ελληνικής πολιτικής σκηνής…
 
Η λίστα είναι με βάση τα εισοδήματα που είχαν προ αλλά και στη διάρκεια της θητείας τους.
 
10. Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι
Περιουσία: 1 δις. δολάρια.
Ο πατέρας του ήταν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής και η σύζυγός του κληρονόμος πετρελαϊκής οικογένειας. Ο αδικοχαμένος πρόεδρος πάντως ποτέ δεν πήρε το μερίδιο του από την περιουσία του πατέρα του.
 
9. Μπιλ Κλίντον
Περιουσία: 55 εκ. δολάρια
Δεν υπήρξε γόνος σπουδαίας κληρονομιάς και έχτισε την περιουσία του κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας. Τα πιο πολλά από τα κέρδη του πάντως αποκτήθηκαν αφού έφυγε από τον Λευκό Οίκο, από βιβλία και ομιλίες.
 
8. Φρανκλίνος Ρούσβελτ
Περιουσία: 60 εκ. δολάρια
Απέκτησε τα πλούτη του με κληρονομιά και μέσω γάμου. Είχε στην κατοχή του πολλά ακίνητα και ορθοπόδησε αφού το 1919 η μητέρα του παρενέβη και τον έσωσε από οικονομική καταστροφή.
 
7. Χέρμπερτ Χούβερ
Περιουσία: 75 εκ. δολάρια
Τον μεγάλωσε ο θείος του αφού ήταν ορφανός. Δούλεψε για πολλά χρόνια σε εταιρεία εξορύξεων ως στέλεχος και με εξαιρετικό μισθό ενώ είχε και μετοχές. Τον μισθό του από τον Λευκό Οίκο τον έδινε σε φιλανθρωπίες.
 
6. Λίντον Τζόνσον
Περιουσία: 98 εκ. δολάρια
Παρότι ο πατέρας του χρεοκόπησε, ο Τζόνσον κατάφερε και έφτιαξε μια πολύ μεγάλη περιουσία. Είχε πολλά μεγάλα ακίνητα, ένα τηλεοπτικό και έναν ραδιοφωνικό σταθμό καθώς και ιδιωτικό αεροπλάνο.
 
5. Τζέϊμς Μάντισον
Περιουσία: 101 εκ. δολάρια
Ο Μάντισον είχε τεράστιες εκτάσεις με φυτείες στην Βιρτζίνια, εξ ου και ο πλούτος του. Χρήματα απέκτησε και από την θητεία του σε δημόσια αξιώματα.
 
4. Άντριου Τζάκσον
Περιουσία: 119 εκ. δολάρια
Ο 7ος πρόεδρος στην ιστορία πλούτισε από τον γάμο του και την στρατιωτική του θητεία. Απέκτησε μεγάλες εκτάσεις και μια εποχή είχε και 300 σκλάβους. Κατέληξε πάντως χρεωμένος και φτωχός.
 
3. Θίοντορ Ρούσβελτ
Περιουσία: 125 εκ. δολάρια
Κληρονόμησε σημαντική περιουσία από την οικογένεια του αλλά έχασε μεγάλο μέρος της σε μια επένδυση στη Ντακότα. Εργάστηκε ως συγγραφέας για τα προς το ζην μέχρι που ανέλαβε δημόσια αξιώματα.
 
2. Τόμας Τζέφερσον
Περιουσία: 212 εκ. δολάρια
Ο πατέρας του τού κληροδότησε τεράστιες εκτάσεις και ένα αρχοντικό που θεωρείτο στα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου. Προσέθεσε στην περιουσία του από την πολιτική αλλά στο τέλος τα έχασε όλα.
 
1.Τζορτζ Ουάσιγκτον
Περιουσία: 525 εκ. δολάρια
Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε απέραντες εκτάσεις και φάρμες στην Βιρτζίνια και περισσότερους από 300 σκλάβους. Μεγάλη περιουσία είχε και η γυναίκα του ενώ ως πρόεδρος, ο μισθός του αντιστοιχούσε στο 2% του ΑΕΠ της χώρας!
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:34