02/03/2021 09:55:14

Αποφυλάκιση για τους κρατούμενους με βαριά νοσήματα

Δίωξη στον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας – Συλλήψεις σωφρονιστικών - Media

Τροπολογία, βάση της όποιας θα αποφυλακίζονται όσοι κατάδικοι εκτίουν ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης έως 10 χρόνια και πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία, παραπληγία ή έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς ή νεφρού ή έχουν καρκίνο ή είναι οροθετικοί, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών και δη του Νοσοκομείου των Κρατουμένων.
 
Απολύονται επίσης από τις φυλακές και οι κρατούμενες μητέρες που έχουν μαζί τους τα ανήλικα τέκνα τους. Ολοι οι κρατούμενοι μπροούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις εφόσον έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους.

Τα νοσήματα θα πρέπει να προκύπτουν από έγγραφα δημόσιου θεραπευτικού ιδρύματος. Ωστόσο, από τη νέα ρύθμιση εξαιρούνται ρητά καταδικασμένοι για τρομοκρατία, παιδεραστία, οργανωμένο έγκλημα, καταχραστές του Δημοσίου.

«Λόγοι υγείας των κρατουμένων στα καταστήματα κράτησης καθώς και λόγοι ανθρωπιστικοί για ευπαθείς ομάδες του σωφρονιστικού πληθυσμού επιβάλλουν την παρούσα ρύθμιση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.