search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:31
MENU CLOSE

Κυβερνητικοί τριγμοί στην Ουκρανία από τους χειρισμούς στην Κριμαία

25.03.2014 10:42
Κυβερνητικοί τριγμοί στην Ουκρανία από τους χειρισμούς στην Κριμαία - Media

Tην παραίτηση του υπέβαλλε ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ίγκορ Τενιούκ, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τον τρόπο που χειρίστηκε τα γεγονότα στην Κριμαία, ωστόσο, αυτή δεν έγινε δεκτή από το Κοινοβούλιο.

Tην παραίτηση του υπέβαλλε ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ίγκορ Τενιούκ, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τον τρόπο που χειρίστηκε τα γεγονότα στην Κριμαία.

«Με δεδομένο ότι σε κάποιους ενδέχεται να μην αρέσουν οι ενέργειες που αναλαμβάνω δεν θα προσκολληθώ στη θέση» δήλωσε ο Τενιούκ στην Ολομέλεια, μία ημέρα αφού το Κίεβο άρχισε να απομακρύνει τα στρατεύματά του από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας Ίγκορ Τενιούκ, λίγη ώρα αφότου είχε απορρίψει την παραίτηση.

Οι βουλευτές προχώρησαν σε νέα ψηφοφορία μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων και του προέδρου του κοινοβουλίου και προσωρινού προέδρου της χώρας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ. Στην δεύτερη ψηφοφορία ενέκριναν την αποπομπή του Τενιούκ με 228 ψήφους υπέρ.

Αμέσως μετά το κοινοβούλιο, μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα, εξέλεξε νέο υπουργό Άμυνας, με 251 ψήφους, τον Μιχαΐλο Κόβαλ, τον επικεφαλής της συνοριοφυλακής της Ουκρανίας. Ο Κόβαλ υπηρετούσε στην Κριμαία και μάλιστα στις αρχές Μαρτίου είχε συλληφθεί και κρατηθεί για μικρό χρονικό διάστημα από τις φιλορωσικές δυνάμεις.

 

Παραίτηση υπέβαλε και ο Σεργκέι Κουνίτσιν, εκπρόσωπος του μεταβατικού προέδρου της χώρας, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την απραξία, όπως την χαρακτήρισε, του Κιέβου στο θέμα της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Ντρέπομαι που συμμετείχα σε αυτό χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτε»δήλωσε ο Κουνίτσιν, βουλευτής του κόμματος Ουντάρ του πρώην πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:30