09/12/2019 12:52:17

Πάπας Φραγκίσκος: Σοφός άνθρωπος ο Κάρολος Παπούλιας

Πάπας Φραγκίσκος: Σοφός άνθρωπος ο Κάρολος Παπούλιας - Media

«Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος», δήλωσε ο Ποντίφικας μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.  
 
Σαράντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό. «Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, ο Ποντίφικας απάντησε ότι είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ, προσθέτοντας ότι ο Κάρολος Παπούλιας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.
 
Σημειώνεται ότι η συνηθισμένη διάρκεια των συνομιλιών του Ποντίφικα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, δεν ξεπερνά συνήθως το ένα τέταρτο της ώρας.
 
Ο Κάρολος Παπούλιας, δώρισε στον Ποντίφικα ένα βιβλίο για τη «λάμψη της ορθοδοξίας», ενώ ο Φραγκίσκος θέλησε να δωρίσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μικρό χάλκινο ανάγλυφο «άγγελο της ειρήνης που νικά το κακό» και ένα βιβλίο με αποστολικές του ομιλίες.
 
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.