16/10/2019 01:42:08

Τα πόδια 12 ατόμων με ειδικές ανάγκες θα πλύνει ο Πάπας Φραγκίσκος

Τα πόδια 12 ατόμων με ειδικές ανάγκες θα πλύνει ο Πάπας Φραγκίσκος - Media

Τα πόδια 12 ανθρώπων με ειδικές ανάγκες οι οποίοι φιλοξενούνται στο ίδρυμα «Ντον Νιόκι» της Ρώμης επέλεξε να να πλύνει συμβολικά ο πάπας Φραγκίσκος στο πλαίσιο της Ακολουθίας του Νιπτήρος.

Πρόκειται για ασθενείς ηλικίας 16 ως και 86 ετών. Εννέα έχουν ιταλική υπηκοότητα και τρεις είναι αλλοδαποί, ένας εκ των οποίων είναι μουσουλμάνος.

Πάσχουν όλοι τους από σοβαρά νοσήματα νευρολογικού, ορθοπεδικού και ογκολογικού χαρακτήρα. Ανάμεσά τους είναι ένας 19χρονος, ο Μάρκο, από την κωμόπολη Σαμπάουντια νότια της Ρώμης, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική νεοπλασία και η 86χρονη Αντζέλικα, η οποία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα κατά την φυσιοθεραπεία, μετά από επεμβάσεις για τοποθέτηση τεχνητής πρόθεσης ισχίου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του, ο πάπας Φραγκίσκος, για την Ακολουθία του Νιπτήρος, είχε επιλέξει τις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης «Καζάλ Ντελ Μάρμο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.