search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:28
MENU CLOSE

Αποφάσισα να είμαι παρών στην προσπάθεια που γίνεται για την Αττική

11.05.2014 16:41
Αποφάσισα να είμαι παρών στην προσπάθεια που γίνεται για την Αττική  - Media

Μια από τις δυνατές υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο του Σγουρού είναι ο Παναγιώτης Λούσκος, Περιφερειακός Σύμβουλος του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, έχοντας εκλεγεί και στις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού.

Μια από τις δυνατές υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο του Σγουρού είναι ο Παναγιώτης Λούσκος, Περιφερειακός Σύμβουλος του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, έχοντας εκλεγεί και στις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού.
 
Ο Παναγιώτης Λούσκος είναι από το 2001 Διευθυντής της Οδοντιατρικής Κλινικής Περιοδοντολογίας, Προσθετικής και Εμφυτευμάτων του Νοσοκομείου METROPOLITAN, και επιπλέον τα τελευταία τρία χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα του ιατρικού τουρισμού (medical tourism) σε χώρες τις Αφρικής , της Μέσης Ανατολής , των Βαλκανίων , της Ρωσίας και των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
 
Αποφάσισε να συμμετάσχει και πάλι στις Περιφερειακές Εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού, απαντώντας στο δίλημμα  συμμετοχή ή ιδιώτευση, ένα δίλημμα που καθημερινά τίθεται σε όλους μας, . 
 
«Αποφάσισα» –τονίζει- «να είμαι παρών, στην προσπάθεια που γίνεται για την Αττική, παρά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτω, γιατί βρισκόμαστε και ως χώρα και ως Περιφέρεια σ΄ ένα σταυροδρόμι της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης όπου τα πάντα αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.»
 
Επισημαίνει μάλιστα ότι, «η υποψηφιότητα μου στον Νότιο τομέα της Περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ με τον Γιάννη Σγουρό συμβολίζει την πίστη μου στους νέους θεσμούς, την περιφερειακή δομή της χώρας, στην Ευρώπη των Περιφερειών καθώς και την ελπίδα της αλλαγής που έχει ανάγκη η πατρίδα μας για να φύγουμε οριστικά και αμετάκλητα από τα μνημόνια της υποταγής και της εξάρτησης.»
 
«Σήμερα που η χώρα και οι πολίτες της βρίσκονται στην δίνη της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης χρειάζεται να κάνουμε την διαφορά και το ποιοτικό άλμα, με στόχος να φέρουμε και στην Αττική, ανάπτυξη και υπεραξίες στις τοπικές κοινωνίες.»
 
Στην επιστημονική του καριέρα o Παναγιώτης Λούσκος έχει υπηρετήσει ιδιαιτέρως σημαντικές θέσεις, πάντοτε με γνώμονα την αναβάθμιση του συστήματος υγείας και με σημαντικές προσπάθειες για τη βελτίωση των παροχών στους ασθενείς. Την περίοδο 1993-1996 αναλαμβάνει Πρόεδρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» ενώ παράλληλα τοποθετείται και Συντονιστής των τεσσάρων ογκολογικών νοσοκομείων της χώρας.
 
Κάτοικος Καλλιθέας από το 1989, δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο της υγείας ως μέλος του Γ΄ ΠΕΣΥ Αττικής,  που περιλαμβάνει τα εννέα νοσοκομεία του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής (2000-2004) και την επόμενη τριετία (2004-2007) διατελεί Πρόεδρος του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου  (Π.Ε.Ν.) Καλλιθέας, του μοναδικού ιδρύματος στην Ελλάδα που φιλοξενεί παιδιά προσχολικής ηλικίας των οποίων έχει αφαιρεθεί η κηδεμονία από τους φυσικούς τους γονείς.
 
Έντονα  πολιτικοποιημένος από το 1975, έχει προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του και ως ειδικός συνεργάτης των Υπουργείων Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος – Χωροταξίας – Δημοσίων Έργων, συμβάλλοντας σε ιδιαιτέρως ζωτικούς τομείς του κοινωνικού και οικονομικού βίου της χώρας. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ εδώ και 15 χρόνια, ενώ η αγάπη και το ενδιαφέρον του για την αυτοδιοίκηση τον ανέδειξε σε αναπληρωτή γραμματέα του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ.
 
Γεννήθηκε το 1958 στην Ιτέα Φωκίδας και μεγάλωσε σε προσφυγικό συνοικισμό. Ολοκλήρωσε την εγκύκλια μόρφωσή του στο Γυμνάσιο Ιτέας και αποφοίτησε από το 10ο Λύκειο Αθηνών, το επονομαζόμενο και “Λύκειο ανεπιθύμητων”. Το 1977 εισάγεται στην Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 1983, έχοντας αναπτύξει έντονη δραστηριότητα ως Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής Αθηνών (1978-1981) και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ.
 
Είναι παντρεμένος με την Λυδία Κουφογιαννάκη και έχει δύο κόρες, τη Βασιλική φοιτήτρια Νομικής και τη Χριστίνα φοιτήτρια Ιατρικής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:28