search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:15
MENU CLOSE

«Which side are you on» ρωτά ο Τσίπρας

26.06.2014 17:13
«Which side are you on» ρωτά ο Τσίπρας   - Media

«Θα επαναφέρουμε τη ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο, σε μια μία ενιαία επιχείρηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μετώπου που τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συγκροτήσει ένα πλατύ ανοιχτό παλλαϊκό μέτωπο με στόχο να μη περάσει το νομοσχέδιο για την λεγόμενη μικρή ΔΕΗ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του κόμματος με αφορμή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».
 
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το δίλημμα «με ποια μεριά είσαι», διευκρινίζοντας ότι στην μεγαλύτερη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε ο τόπος, όλες οι δυνάμεις, προσωπικότητες και  διανοούμενοι,  συλλογικότητες, πρέπει να διαλέξουν πλευρά. Και στο ζήτημα της ενεργειακής πολιτικής δύο κόσμοι συγκρούονται.
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ορισμένες φορές που η ίδια η ζωή βάζει επιτακτικά τα διλήμματα και δεν μπορείς να τα αγνοήσεις. Εδώ ταιριάζει απόλυτα το εκπληκτικό τραγούδι της δεκαετίας του 30: “Which side are you on”, “Με ποια μεριά είσαι”» στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Τιτάνια που αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει όλο τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στην εκδήλωση.
 
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» η Λούκα Κατσέλη («Κοινωνική Συμφωνία»), ο Οδυσσέας Βουδούρης (ανεξάρτητος βουλευτής), ο Θόδωρος Παραστατίδης (ανεξάρτητος βουλευτής), ο Πάρις Μουτσινάς (ανεξάρτητος βουλευτής), ο Νίκος Μαρκάτος (στελέχος των ΑΝΕΛ), ο Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι Πράσινοι), ο Στέφανος Μπαγιώργος («Αριστερή Προοπτική»), ο Ανδρέας Νεφελούδης («Αριστερή Προοπτική»), ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, η βουλευτής της ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή και η Θεοδώρα Τζάκρη (ανεξάρτητη βουλευτής). 


 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί η εκποίηση της ΔΕΗ, και όπως τόνισε να αποτραπεί το πλιάτσικο στον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας. Μίλησε δε και για την ανάγκη προστασία των πολιτών και των καταναλωτών από νέα, όπως είπε, επιδρομή στα τιμολόγια.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η  ΔΕΗ είναι στόχος κυβερνήσεων και συμφερόντων εδώ και δεκαετίες. «Στόχος είναι να αποτρέψουμε την διάσπαση και εκποίηση της ΔΕΗ» είπε. Σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με μεταρρυθμίσεις. Έχουμε να κάνουμε με απορύθμιση εις βάρος της κοινωνίας και των πολιτών. Δεν έχουμε να κάνουμε με προαπαιτούμενα. Έχουμε να κάνουμε με απαιτήσεις του πιο κερδοσκοπικού κεφαλαίου» είπε και υπογράμμισε ότι όποιοι ετοιμάζονται να παραδώσουν την ΔΕΗ, θα βρουν μπροστά τους τις δυνάμεις που αντιστέκονται, τις δυνάμεις της εργασίας και τις τοπικές κοινωνίες.
 
«Συγκροτούμε, λοιπόν, ένα πλατύ μέτωπο για την αποτροπή της ψήφισης αυτού του εγκληματικού νομοσχεδίου. Αλλά ας το έχουν υπόψη τους, ότι και να ψηφίσει το θερινό τμήμα. Το μέτωπο που συγκροτούμε, φιλοδοξούμε να είναι παρόν και την επόμενη μέρα. Ώστε να εμποδίσουμε την υλοποίηση ενός εγκληματικού για το δημόσιο συμφέρον σχεδιασμού» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας, απέναντι στους πολίτες, να επαναφέρουμε τη ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, σε μια ενιαία επιχείρηση. Και ας μην προτρέξουν κάποιοι να μιλήσουν για ουτοπία και για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.  
 


 
Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος, ο οποίος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου. Δηλαδή, το διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ, την εκχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ τους 17% των μετοχών της ΔΕΗ και τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ». «Κάθε πράξη των κερδοσκοπικών αρπακτικών κεφαλαίων, όσο κατέχουν τη ΔΕΗ, θα ακυρωθεί» είπε.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14