search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:34
MENU CLOSE

Φωτιές σε Κάλαμο και Λαύριο

17.07.2010 10:00
Φωτιές σε  Κάλαμο και Λαύριο - Media

Μικρές διάσπαρτες εστίες φωτιάς παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι πάνω από τον Κάλαμο. Η φωτιά ξεκίνησε από το Μικροχώρι Καπανδριτίου και τώρα καίει εκτάσεις προς τον Βαρνάβα. Σε δυο εστίες- στο Μικροχώρι και βόρεια του Βαρνάβα- επικεντρώνεται πλέον το έργο κατάσβεσης της πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος Στέλιο Στεφανίδη.

Μικρές διάσπαρτες εστίες φωτιάς παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι πάνω από τον Κάλαμο. Η φωτιά ξεκίνησε από το Μικροχώρι Καπανδριτίου και τώρα καίει εκτάσεις προς τον Βαρνάβα.

Σε δυο εστίες- στο Μικροχώρι και βόρεια του Βαρνάβα- επικεντρώνεται πλέον το έργο κατάσβεσης της πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος Στέλιο Στεφανίδη.

Τόσο στον Κάλαμο, όσο και στο Λαύριο και το Άνω Σούλι, εκκενωθήκαν οι οικισμοί Ρουμελιώτικα, Αϊ Γιάννης και Κολιγιώργα, ενώ οι φλόγες λόγω των βορειοανατολικών ανέμων απείλησαν το μοναστήρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρα που εκκενώθηκε. Κλειστός παραμένει ο δρόμος Βαρνάβα – Καπανδριτίου.

Για εμπρησμό κάνουν λόγο κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, συνολικά το Σάββατο εκδηλώθηκαν 50 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, επτά από τις οποίες στην Αττική, με σοβαρότερη τη φωτιά στο Βαρνάβα.

Σε διακοπές  ρεύματος προληπτικά προχώρησε η ΔΕΗ σε Καπανδρίτι και Βαρνάβα, για λόγους ασφαλείας. Πάντως, ο υπεύθυνος Τύπου της ΔΕΗ δήλωσε ότι τα συνεργεία της έχουν αποκαταστήσει ζημίες στο Λαύριο, και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Υπό πλήρη έλεγχο πάντως τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε έκταση μεταξύ Αναβύσσου και Λαυρίου.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στο όρος Πάρνωνα στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας.

Εντωμεταξύ την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Ελένης Ράικου προκάλεσαν τα μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν στη Βορειοανατολική Αττική σήμερα το μεσημέρι.

Η κ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να εντοπισθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Δημήτρης Γκύζης, ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει εάν οι φωτιές οφείλονται σε αμέλεια ή σε πρόθεση και σε κάθε περίπτωση να εντοπίσει τους υπαίτιους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:34