search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:30
MENU CLOSE

Ζητούν τον περιορισμό της λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων

21.07.2010 04:17
Ζητούν τον περιορισμό της λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων - Media

Τον περιορισμό της λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων και του φωτισμού στα ιδιόκτητα ή μισθωμένα κτίρια του Δημόσιου και ευρύτερου τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εποπτευόμενων Φορέων προβλέπει εγκύκλιος των υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών που υπεγράφη τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Τον περιορισμό της λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων και του φωτισμού στα ιδιόκτητα ή μισθωμένα κτίρια του Δημόσιου και ευρύτερου τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εποπτευόμενων Φορέων προβλέπει εγκύκλιος των υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών που υπεγράφη τη Δευτέρα 19 Ιουλίου. Η απόφαση ισχύει έως τις 31 Αυγούστου 2010, από την έναρξη έως την λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, ενώ από το μέτρο εξαιρούνται τα νοσοκομεία και οι φορείς περίθαλψης, κοινωνικής προστασίας και ασφάλισης.

Εν τω μεταξύ, με άλλη εγκύκλιο, που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, τίθενται περιορισμοί στη λειτουργία των αρδευτικών συστημάτων, κατά τις ώρες 11:00 – 15:00, για την περίοδο μέχρι και τις 15 Αυγούστου και ειδικά τις θερμότερες ημέρες.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος εκτιμά ότι τα μέτρα διαχείρισης της ζήτησης, οι συμφωνημένες μειώσεις φορτίου πελατών Υψηλής και Μέσης Τάσης, καθώς και οι περικοπές αρδευτικών καταναλωτών, μπορούν να οδηγήσουν σε περιορισμό της ζήτησης κατά 500 έως 600 MW, στις ώρες αιχμής της θερινής περιόδου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:29