search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:34
MENU CLOSE

H FIA «κόβει» τις συνομιλίες μεταξύ οδηγού και της ομάδας του

11.09.2014 14:53
Πού θα «στεγαστεί» η Formula 1 - Media

Σύμφωνα με απόφαση της  FIA, απαγορεύονται όλες οι συνομιλίες μεταξύ οδηγού και την ομάδας του στα μελλοντικά  grand-prix για να βοηθήσει τον οδηγό με την απόδοσή του. 


Σύμφωνα με απόφαση της  FIA, απαγορεύονται όλες οι συνομιλίες μεταξύ οδηγού και την ομάδας του στα μελλοντικά  grand-prix για να βοηθήσει τον οδηγό με την απόδοσή του, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Guardian. 
 
Μηνύματα από τους οδηγούς που ζητάν συμβουλές για το στυλ οδήγησης, ή από τις ομάδες για να ενημερώσουν τους οδηγούς τους σχετικά με το πώς και το τι θα κάνουν κατά τη διάρκεια του προκριματικού γύρου ή του αγώνα, έχουν γίνει συνηθισμένο φαινόμενο. 
 
Αλλά, ο κόσμος που διέπει το σώμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιβάλει πλέον αυστηρά μία από τις αθλητικές κανονιστικές ρυθμίσεις, που αναφέρει: « Ο οδηγός πρέπει να οδηγεί το όχημα μόνος και αβοήθητος». 
 
Μια οδηγία που επιβεβαιώνει την καταστολή από τον διευθυντή αγώνων της FIA, Charlie Whiting, έχει εκδοθεί σε όλες τις ομάδες.
 
Η οδηγία αναφέρει: «Για να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις του άρθρου 20.1 σχετικά με τους αθλητικούς κανονισμούς, η FIA προτίθεται να εφαρμόσει αυστηρά αυτόν τον κανονισμό με άμεση ισχύ. 
 
Ως εκ τούτου, απαγορεύεται οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ του pit και του οδηγού που θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του αυτοκινήτου ή του οδηγού. Η FIA υπενθυμίζει ότι η διαβίβαση δεδομένων από το pit στο αυτοκίνητο απαγορεύεται από το άρθρο 8.5.2. των τεχνικών νόμων της Formula1».
 
Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει συμβουλές σχετικά με τις στρατηγικές pit-stop ή την ασφάλεια, ούτε γενικά μηνύματα μεταξύ pit και οδηγού, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παράστασης.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:34