20/10/2020 09:15:48

Απάτη εις βάρος ταξιτζήδων με «ταρίφα» 1800 ευρώ

Απάτη εις βάρος ταξιτζήδων με «ταρίφα» 1800 ευρώ - Media

Δίκτυο απάτης με θύματα ταξιτζήδες, είχε στήσει μια σπείρα σε όλη την Ελλάδα. Κατάφερε δε μέσα σε λίγους μήνες να αποκομίσει «κέρδη» 110.000 ευρώ. Μετά από καταγγελίες και 66 διαπιστωμένες απάτες, η Αστυνομία συνέλαβε 7 από τα μέλη της σπείρας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο «αρχηγός» της σπείρας.
 
Το κόλπο ήθελε φαντασία για να στηθεί, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκε πειστικό και αποτελεσματικό. Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί και συστήνονταν ως υπάλληλοι υπουργείων, πρεσβειών ή πανεπιστημίων.
 
Υπόσχονταν συμφωνίες για καθημερινή μίσθωση των ταξί, προς 300 ευρώ τη μέρα, αλλά έθεταν όρο καταβολή εγγύησης 1500 – 1800 ευρώ, για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία. Με το που κατέθεταν τα χρήματα οι ταξιτζήδες, η σπείρα τα έπαιρνε και έκοβε κάθε επικοινωνία με τα θύματά της.
 
Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 66 περιπτώσεις απάτης, εκ των οποίων οι 21 στην Αττική. Στη σπείρα συμμετείχαν 34 μέλη, πολλά εκ των οποίων παραμένουν ασύλληπτα.
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.