Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μαζί με τα σχολεία, ξεκίνησε και ο καθημερινός προβληματισμός των απανταχού μαμάδων: «τι κολατσιό να δώσω σήμερα;». Υγιεινές λουκανικοπιτούλες, φτιαγμένες από τα χεράκια σας.
Μαζί με τα σχολεία, ξεκίνησε και ο καθημερινός προβληματισμός των απανταχού μαμάδων: «τι κολατσιό να δώσω σήμερα;». Υγιεινές λουκανικοπιτούλες, φτιαγμένες από τα χεράκια σας.
Για τη ζύμη:
1 κούπα νερό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 κούπα γάλα
1 κούπα λάδι ελαφρύ
½ κ.γ. αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
Μουστάρδα
Κέτσαπ
Τυρί του τοστ σε φέτες
Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης ή γαλοπούλας
Έχουμε το νεράκι μας σε θερμοκρασία δωματίου.
Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίς να περιμένουμε να φουσκώσει, κόβουμε το ζυμαράκι μας σε ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε είτε με το χέρι είτε με ένα μικρό πλάστη.
Απλώνουμε μουστάρδα, κέτσαπ, το τυρί του τοστ και το λουκάνικο.
Κλείνουμε το φύλο προσεκτικά και τοποθετούμε τις λουκανικόπιτές μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, έως ότου πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.