search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:33
MENU CLOSE

Μαίνονται οι μάχες στο Κομπάνι – Υποχώρηση των τζιχαντιστών από τα ανατολικά της πόλης (Video & Photos)

07.10.2014 08:49
Μαίνονται οι μάχες στο Κομπάνι – Υποχώρηση των τζιχαντιστών από τα ανατολικά της πόλης (Video & Photos) - Media

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των ενόπλων του ISIS και των Κουρδικών πολιτοφυλακών στην συνοριακή πόλη Κομπανι.

 
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των ενόπλων του ISIS και των Κουρδικών πολιτοφυλακών στην συνοριακή πόλη Κομπανι.
 
Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν σήμερα σε νέες περιοχές, στα νοτιοδυτικά της πόλης.

 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αμπντελ Ραχμάν, οι οδομαχίες πλέον έχουν μεταφερθεί στις νότιες και τις δυτικές συνοικίες της Κομπανι.
 
«Απωθήθηκαν από κάποιους δρόμους στις ανατολικές συνοικίες που είχαν καταλάβει χθες, όμως οι μάχες τώρα επεκτάθηκαν στα νότια και τα δυτικά προάστια της πόλης», ανέφερε ο Ραχμάν.
 
Πρόσθεσε ότι οι τζιχαντιστές του ISIL κατέλαβαν μια σειρά κτηρίων στα νοτιοδυτικά, συμπεριλαμβανομένου ενός υπό κατασκευή νοσοκομείου.
 
Παράλληλα, σημειώθηκαν κάποιες ακόμα αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του ISIL από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, χωρίς αποτέλεσμα.
 
Ο υπερασπιστής της Κομπανι Μουσταφά Εμπντί επιβεβαίωσε τους βομβαρδισμούς, ωστόσο σημείωσε ότι είχαν μικρό αποτέλεσμα.

«Οι ενοπλοι τους ISIL δεν ήταν συγκεντρωμένοι σε αυτά τα σημεία. Άλλες είναι οι τοποθεσίες που θα έπρεπε να πλήξουν», ανέφερε.
 
«Οι Κούρδοι μαχητές είναι ακόμα αισιόδοξοι. Δεν έχουν παρά ελαφρύ οπλισμό, ωστόσο ξέρουν την Κομπανί καλά. Παλεύουν για να υπερασπιστούν την πόλη τους και δηλώνουν ότι θα πολεμήσουν μέχρι να σκοτωθούν όλοι», πρόσθεσε.

Οι τζιχαντιστές του ISIL ξεκίνησαν να επιτίθενται στην Κομπανι πριν τρεις εβδομάδες και γρήγορα κατέλαβαν μια σειρά από χωριά περιμετρικά της πόλης, αναγκάζοντας 186.000 κατοίκους να καταφύγουν στη Τουρκία.

Ο ISIL ελπίζει να καταλάβει την πόλη προκειμένου να θέσει υπό τον έλεγχό του ένα μεγάλο τμήμα των τουρκοσυριακών συνόρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:32