search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:17
MENU CLOSE

Γιατί δεν δίνονται επίσημα η φωτογραφία και τα στοιχεία του «πιστολέρο» στο Μικρολίμανο

24.11.2014 08:29
Ο Κικίλιας ζητάει να αλλάξει ο νόμος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων - Media

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να δώσουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του καταζητούμενου κακοποιού εάν πρώτα δεν κοινοποιηθεί αυτή στον δράστη.

Η φωτογραφία και τα στοιχεία του Αλβανού «πιστολέρο» της επίθεσης στο Μικρολίμανο είναι γνωστά στις αστυνομικές αρχές. Δεν μπορούν όμως να δοθούν επίσημα στη δημοσιότητα εξαιτίας της νομοθεσίας.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να δώσουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του καταζητούμενου κακοποιού εάν πρώτα δεν κοινοποιηθεί αυτή στον δράστη.
 
Και αυτό γιατί τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις της σχετικής διάταξης , οι οποίες είναι:
 
– για εγκληματική οργάνωση
– για τρομοκρατία
– για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας (σεξουαλικής φύσης εγκλήματα).
 
Σε διαφορετική περίπτωση, όπως σε αυτή του 35χρονου, θα πρέπει να δοθεί στον δράστη 48ωρη προθεσμία ώστε να έχει τη δυνατότητα προσφυγής σε βάρος της διάταξης. Εάν αυτό δεν γίνει τότε οι αρχές μπορούν να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.
 
Οι δικαστικές αρχές θυροκόλλησαν την εν λόγω απόφαση στην τελευταία γνωστή διεύθυνση κατοικίας του Αλβανού καταζητούμενου κακοποιού και πρέπει να περιμένουν 48 ώρες πριν προχωρήσουν στην επίσημη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14