search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:30
MENU CLOSE

«Ειδικό σώμα φύλαξης» και… face control προτείνει η ΔΑΠ για τα πανεπιστήμια

01.12.2014 12:56
«Ειδικό σώμα φύλαξης» και… face control προτείνει η ΔΑΠ για τα πανεπιστήμια - Media

Τη δημιουργία «ειδικού σώματος φύλαξης» το οποίο θα υπερασπίζεται την…νομιμότητα και θα κάνει «face control» στις εισόδους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, πρότεινε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τη δημιουργία «ειδικού σώματος φύλαξης» το οποίο θα υπερασπίζεται την…νομιμότητα και θα κάνει «face control» στις εισόδους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, πρότεινε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη» που συνιστά πάγια- και αυταρχική- θέση τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Φορτσάκη ζήτησε την ίδρυση «πανεπιστημιακής αστυνομίας», η οποία θα αποτελείται από «εκπαιδευμένο προσωπικό» σε διεθνή πρότυπα. Το εκπαιδευμένο προσωπικό θα «ελέγχει» ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τα πανεπιστήμια, ενώ οι φοιτητές θα προμηθευτούν ειδική κάρτα για την είσοδό τους! Και όλα αυτά για να τηρηθεί η… νομιμότητα.
 
Ο Σάκης Ιωαννίδης χαρακτήρισε ακόμη «χαζό» το να γίνονται ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τις καταλήψεις, από τη στιγμή που είναι «παράνομες». Το «αγαπημένο» παιδί του Αντώνη Σαμαρά τα τελευταία χρόνια, ανέφερε πως η ΟΝΝΕΔ είναι…υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, αλλά και υπέρ της αναγνώρισης των πτυχίων των κολλεγίων ως ισοτίμων των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων. Να τονίσουμε πως η αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων, «πέρασε» στην πρόσφατη τροπολογία που προώθησε στην Βουλή στο νομοσχέδιο για την Έρευνα και την Τεχνολογία, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
 
Ο Σάκης Ιωαννίδης, ερωτηθείς για το εάν πιστεύει πως πρέπει να υπάρχουν κόμματα στα πανεπιστήμια, απάντησε πως «φυσικά και πρέπει να υπάρχουν, καθώς έτσι συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου». Αναφορικά με τους φοιτητικούς συλλόγους, ζήτησε την κατάργηση της ανενεργής ΕΦΕΕ και δημιουργία νέας Ένωσης αλλά και την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων, στις οποίες όπως τόνισε δεν «πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις οι μειοψηφίες». Δεν αναφέρθηκε φυσικά στο γεγονός ότι η ΔΑΠ συμμετέχει κανονικά στις γενικές συνελεύσεις για να «ανοίγει» τις κλειστές σχολές, αλλά όταν πρόκειται να ληφθεί κάποια απόφαση για κινητοποίηση των φοιτητών απέναντι στον αυταρχισμό και στις ασκούμενες πολιτικές είναι απούσα και χαρακτηρίζει «παράνομες» τις γενικές συνελεύσεις.
 
Πάγια θέση της ΔΑΠ, όπως είπε, είναι η αύξηση των δημοσίων δαπανών, χωρίς- φυσικά- να κάνει κανένα σχόλιο για την δραματική μείωση κατά 25% των προϋπολογισμών των ΑΕΙ τα τελευταία χρόνια λόγω…μνημονίου και της εφαρμοζόμενης πολιτικής λιτότητας. Ζήτησε ακόμη την αύξηση των ιδιωτικών χορηγιών στα πανεπιστήμια, όπως αποφασίστηκε τον Αύγουστο από τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Αντώνη Σαμαρά, αφού λεφτά  από το κράτος για την Παιδεία δεν υπάρχουν! Πρότεινε ακόμη την «χορήγηση δανείων για τους νέους επιχειρηματίες και επιστήμονες για έναρξη επαγγέλματος πάνω στο αντικείμενο σπουδών τους με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο και με χαμηλό επιτόκιο». Δηλαδή, σύμφωνα με την νεολαία του Αντώνη Σαμαρά, η νεανική επιχειρηματικότητα θα ενισχυθεί με…δάνεια, με εγγυητή το υπερχρεωμένο ελληνικό Δημόσιο. Τόνισε μάλιστα πως τα ΑΕΙ θα πρέπει να συνδεθούν με τις…επιχειρήσεις με σκοπό την απόκτηση …εμπειρίας πάνω στο αντικείμενο σπουδών.
 
Αναφορικά με την υποστελέχωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ, η ΔΑΠ προτείνει την μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων για την κάλυψη των κενών θέσεων και την άμεση πρόσληψη μελών ΔΕΠ. Δεν έκανε ωστόσο καμία νύξη στο φλέγον ζήτημα των απολύσεων των διοικητικών υπαλλήλων που ζητάει μανιωδώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκης Μητσοτάκης στο πλαίσιο των δεσμεύσεων στην «μαμά» τρόικα. Να θυμίσουμε πως τα ΑΕΙ τονίζουν αδυναμία λειτουργίας χωρίς το διοικητικό προσωπικό που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, το οποίο ζητάει να απολυθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για την ΔΑΠ, βέβαια, οι θέσεις αυτές πρέπει να «καλυφθούν» με την μετακίνηση άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή, να απολυθούν κανονικά οι διοικητικοί υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα, όπως άλλωστε ορίζουν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για το 2014, στο πλαίσιο των 15.000 απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:27