search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:05
MENU CLOSE

Προτάσεις παραγωγικών φορέων για απασχόληση και οικονομία εν όψει ΔΕΘ

02.09.2010 14:53
Προτάσεις παραγωγικών φορέων για απασχόληση και οικονομία εν όψει ΔΕΘ  - Media

Την απαγόρευση των απολύσεων για όσο διάστημα διαρκέσει οικονομική κρίση, όπως επίσης και την επιβολή ποινών για όσους εργοδότες επιβάλλουν υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών υπό την απειλή απόλυσης, προτείνει μεταξύ άλλων σε υπόμνημα που κατέθεσε στον πρωθυπουργό η ΓΣΕΕ, εν όψει της ΔΕΘ.

Την απαγόρευση των απολύσεων για όσο διάστημα διαρκέσει οικονομική κρίση, όπως επίσης και την επιβολή ποινών για όσους εργοδότες επιβάλλουν υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών υπό την απειλή απόλυσης, προτείνει μεταξύ άλλων σε υπόμνημα που κατέθεσε στον πρωθυπουργό η ΓΣΕΕ, εν όψει της ΔΕΘ.

Παράλληλα, στο υπόμνημά της η ΓΣΕΕ ζητά προστασία των δανειοληπτών με πρόσθετα, ουσιαστικά μέτρα, συνεπή και συστηματική χρηματοδότηση του κράτους προς τα Ταμεία Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανεύρεση νέων πόρων από το κράτος και από την αποτελεσματική καταπολέμηση της εισφοδιαφυγής για τη χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ενίσχυση της προστασίας των ανέργων, με την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού ασφαλείας και επιμήκυνση της διάρκειας κατάβολής του και έκτακτα και μόνιμα εισοδηματικά μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου από την πλευρά της, στο δικό της υπόμνημα υπογραμμίζει ότι  «το ελληνικό εμπόριο λύγισε, χρειαζόμαστε ενέργειες και όχι εξαγγελίες»

Στο υπόμνημα αναφέρεται επίσης πως για την υπονόμευση της ανταγωνιστικότητας δεν ευθύνονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά η δυσλειτουργική κρατική γραφειοκρατία και αυτοί που διαμορφώνουν τον πληθωρισμό.

Μεταξύ άλλων, η ΕΣΕΕ προτείνει ευελιξία στην εφαρμογή του Μνημονίου, συμβολή των πιστωτικών ιδρυμάτων στην αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, άμεση ρύθμιση φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών εκκρεμοτήτων των ΜΜεπιχειρήσεων και επιδότηση της απασχόλησης και διασφάλιση χιλιάδων θέσεων εργασίας με την ενεργοποίηση του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ /ΟΑΕΔ..

Την αποφυγή αύξησης του Φ.Π.Α. ζητά μεταξύ άλλων στο υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Παράλληλα ζητά τη στήριξη της απασχόλησης, την προστασία των ανέργων, την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων και την Ίδρυση Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, κατά το πρότυπο των ΚΕΠ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:04