search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:36
MENU CLOSE

Καμία σχέση με τζιχαντιστές οι 4 του Παγκρατίου – Συνεχίζονται οι έρευνες

18.01.2015 08:38
Καμία σχέση με τζιχαντιστές οι 4 του Παγκρατίου - Συνεχίζονται οι έρευνες - Media

Κανένας από τους 4 άνδρες που συνελήφθησαν το Σάββατο ως ύποπτοι τρομοκρατίας στο Παγκράτι δεν συνδέεται με την ομάδα των τζιχαντιστών του Βελγίου, όπως δήλωσε και ο επικεφαλής των ερευνών στο Βέλγιο.

Αρνητική ήταν η απάντηση των δικαστικών και διωκτικών αρχών του  Βελγίου αναφορικά με την ταυτοποίηση  των τεσσάρων Βέλγων,  Μαροκινής καταγωγής, οι οποίοι προσήχθησαν το Σάββατο το μεσημέρι από στο Παγκράτι, ύστερα από  επιχείρηση ειδικού κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Όπως προέκυψε από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και του δείγματος γενετικού υλικού "DNA" , των τεσσάρων προσαχθέντων, δεν προέκυψε σύνδεση τους με Τζιχαντιστές, μέλη Ισλαμικών Τρομοκρατικών Οργανώσεων με έδρα το Βέλγιο και  τη Γαλλία..

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής επικεντρώθηκε στην εξακρίβωση της ταυτότητας ενός νεαρού Μαροκινού ο οποίος έμοιαζε φυσιογνωμικά με τον καταζητούμενο από τη EUROPOL 27χρονο Ισλαμιστή τρομοκράτη Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, φερόμενο ως "εγκέφαλο" της ομάδας των Βέλγων Τζιχαντιστών που σχεδίαζαν σειρά δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών.

Στις 14 Ιανουαρίου , μια εβδομάδα μετά τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι και μία ημέρα πριν απο την αιματηρή επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας στο κρησφύγετο τριών εκ των Τζιχαντιστών στην πόλη Βελβιέ, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έφθασε κατεπειγον σήμα της ΕUROPOL και των Βελγικών Αρχών με φωτογραφία και στοιχεία ταυτότητας του 27χρονου Ισλαμιστή Τρομοκράτη, ο οποίος φερόταν να έχει βρει κρησφύγετο στην Αθήνα.
Άλλωστε, ως Βέλγος υπήκοος έχει την άνεση να κινείται σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης εντός Σένγκεν.

Ο εντοπισμός του, σύμφωνα πάντα με τους Βέλγους, έγινε μέσω υποκλοπών κλήσεων που έγιναν από τον 27χρονο σε "συντρόφους" του Τζιχαντιστές στη χώρα του με σκοπό την οργάνωση των κτυπημάτων που προγραμμάτιζαν.

Κινούμενοι υπό άκρα μυστικότητα και αιφνιδιαστικά,  οι ελληνικές διωκτικές αρχές εντόπισαν το διαμέρισμα στο Παγκράτι (Αστερόπης 9) όπου φερόταν να κρύβεται ο Αμπααούντ .

Το μεσημέρι του Σαββάτου αστυνομικοί του ειδικού τμήματος της αντιτρομοκρατικής,  που έχει συσταθεί τα τελευταία χρόνια με αποκλειστική ενασχόληση τη παρακολούθηση προσώπων φερόμενων ως μελών Ισλαμιστικών Τρομοκρατικών Οργανώσεων (Αλ Κάϊντα και παρακλάδια, Μπόκο Χαραμ και εσχάτως ISIS) πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα  απ  όπου προσήγαγαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας φερόταν ως ο καταζητούμενος αρχιτρομοκράτης,.

Όπως όμως προέκυψε από την εξέταση των στοιχείων από τις βελγικές αρχές, οι τέσσερις προσαχθέντες δεν έχουν σχέση με θύλακες Τζιχαντιστών.

Παραμένει ο συναγερμός

Η αρνητική έκβαση στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες.

Όπως αναφέρουν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ οι υπηρεσίες παραμένουν σε "συναγερμό" και οι έρευνες είναι συνεχείς.

Άλλωστε η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία, την Ιταλία , την Τουρκία και το Βέλγιο αποτελούν σταθμοί tranzit  (πύλες εισόδου – εξόδου) για προσηλυτισμένους Ευρωπαίους μουσουλμάνους, οι οποίοι ταξιδεύουν από και προς τη Μέση Ανατολή για να στρατολογηθούν και εκπαιδευτούν από Ισλαμιστές Τρομοκράτες, με σκοπό την εκτέλεση αιματηρών επιθέσεων σε ευρωπαϊκούς στόχους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:34