ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:51
MENU CLOSE

Ιδρύεται νέο Ειδικό Σώμα

04.12.2009 07:58

Ειδικό σώμα πολιτικής προστασίας θα συσταθεί τον επόμενο χρόνο με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση ειδικών… καταστάσεων τις οποίες σήμερα αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα, τα σώματα ασφαλείας και η ευρύτερη υπηρεσία πολιτικής προστασίας, στην οποία μετέχουν περισσότερα υπουργεία με ειδικότερες υπηρεσίες τους.

Τη δημιουργία του σώματος αυτού εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των 5.500 χιλιάδων εποχικών πυροσβεστών.

Ο  υπουργός Προστασίας δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί πυροσβέστες. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του και το 2010 οι εποχικοί πυροσβέστες θα εξακολουθήσουν να είναι αρκετά «τυχεροί» και να εργάζονται με οκτάμηνες συμβάσεις, ενώ παράλληλα ξεκινά και η διαδικασία αναζήτησης μόνιμης λύσης για το εργασιακό καθεστώς των 5.500 εποχικών πυροσβεστών.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης τους διαβεβαίωσε ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα τους χορηγηθεί ταυτότητα συμβασιούχου πυροσβέστη και όπως τους τόνισε, το 2011 είτε θα απορροφηθούν στο ειδικό σώμα πολιτικής προστασίας που θα δημιουργηθεί, είτε θα απορροφηθούν στο πυροσβεστικό σώμα.

Η αντιπροσωπεία των εποχικών πυροσβεστών εξέφρασε ικανοποίηση για την προώθηση του σχεδίου που θα ρυθμίζει την εργασιακή τους σχέση. Κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία η οποία έγινε σε ανοιχτή συγκέντρωση των εποχικών πυροσβεστών μετείχε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόρης Τασούλας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης μιλώντας στους συγκεντρωμένους είπε μεταξύ άλλων “θα σας καλύψω σε όλα, είμαστε μαζί στο κατ’ επείγον του προβλήματος και εσείς σ’ αυτό που θέλετε στον εργασιακό σας τομέα και σ’ αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός και η πατρίδα μας. Φέτος θα δουλέψετε κανονικά με οκτάμηνες συμβάσεις. Μέχρι τον Απρίλη θα έχουμε ολοκληρώσει το προσχέδιο νομικού πλαισίου για τη δημιουργία του ειδικού σώματος πολιτικής προστασίας»

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:48
Exit mobile version