ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:29
MENU CLOSE

Άρχισε ο πόλεμος των «Αρχόντων»… αποφασίστηκε να δοθούν χρίσματα στο «Διαθεσμικό» όργανο

30.03.2010 17:18

Διαδοχικές  συσκέψεις με στελέχη του κόμματος είχε  σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου …Στο πλαίσιο του «διαθεσμικού» οργάνου που αποτελείται από  στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του κόμματος και της Βουλής ορίστηκε 5μελής επιτροπή η οποία θα δώσει και τα χρίσματα των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές…Βασικό επιχείρημα της Κυβέρνησης είναι ότι οι Δήμοι πλέον είναι πολύ μεγάλοι και πρέπει να δοθούν χρίσματα  τουλάχιστον σε 2/3 από αυτούς.

Όσο για τους 13 περιφερειάρχες τον τελικό λόγο θα έχει ο Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, το σχέδιο «Καλλικράτης», θα είναι αυτό γύρω από το οποίο θα κινηθεί και όλη η αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ο Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να  σταματήσουν  οι δυσλειτουργίες μεταξύ των υπουργείων,  να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει θέσει στις προτεραιότητες της η κυβέρνηση κάτω από τις αποφάσεις της ΕΕ ώστε να συντονιστούν τα υπουργεία προκειμένου το Πρόγραμμα Σταθερότητας τηρηθεί πιστά.

Οι εντολές του Παπανδρέου προς τα υπουργεία   αφορούν το αναπτυξιακό σκέλος μαζί με παράλληλο έλεγχο στις αγορές. Αυτά τα δύο πεδία ευθύνης  βαραίνουν κυρίως τις αρμοδιότητες της κ. Λούκας Κατσέλη, από την οποία το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει να ανεβάσει ταχύτητα και να έχει περισσότερη αναμένει αποτελεσματικότητα.

Για την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο Γ. Παπανδρέου, επεσήμανε ότι περάσαμε έναν κάβο με δύσκολους χειρισμούς και κατορθώσαμε να στηριχθεί η Ελλάδα, αλλά το θέμα αυτό να γίνει και ευρωπαϊκό.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:29
Exit mobile version