ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:32
MENU CLOSE

Γκίντο Βεστερβέλε: «Δεν κατανοώ την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για το Δίστομο.»

14.01.2011 08:13

Αμήχανα και αρνητικά αντέδρασε η Γερμανία στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει τη δικαστική μάχη για τη σφαγή του Διστόμου που εκκρεμεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ειδικότερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε πως δεν «κατανοεί» την απόφαση της Αθήνας και ότι η Γερμανία εμμένει στη στάση της, δηλαδή αρνείται να καταβάλει αποζημιώσεις, ενώ όσον αφορά στις θηριωδίες που υπέστη ο ελληνικός λαός από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ο κ. Βεστερβέλε αρκείται να τα χαρακτηρίσει «ιδιαίτερα δεινά».

Πιο αναλυτικά, σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Βεστερβέλε αναφέρει ότι «δεν έχει καμία κατανόηση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνει ότι η Γερμανία γνωρίζει την ιστορική της ευθύνη και τονίζει: «Γνωρίζουμε επίσης τα ιδιαίτερα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Η Γερμανία, όμως, εμμένει στη στάση της και είναι αισιόδοξη ότι η νομική της προσέγγιση θα γίνει αποδεκτή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Βεστερβέλε επικαλείται το προνόμιο της ετεροδικίας. Όπως σημειώνει, «αναφορικά με προσφυγές κατά της Γερμανίας, αναμένουμε ότι θα γίνουν σεβαστές οι διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές δικαίου και κυρίως η ασυλία της Γερμανίας, ως κράτους».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:31
Exit mobile version