ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:31
MENU CLOSE

Ανάληψη ευθυνών για την κατάληψη της Νομικής ζητά ο πρωθυπουργός

26.01.2011 07:31

Η κατάληψη του κτηρίου της Νομικής από 300 πρόσφυγες ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης υπό τον πρωθυπουργό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός και η υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Νταλάρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής αλλά και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να εφαρμοστούν οι νόμοι χωρίς επουδενί να καταλυθεί το κράτος δικαίου με την προϋπόθεση βέβαια πως όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η υπουργός Παιδείας σκοπεύει να προχωρήσει σε συνάντηση με τους πρυτάνεις του πανεπιστημίου, προκειμένου να αναζητηθεί τρόπος συνεννόησης ωστόσο προς το παρόν δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε παρέμβασης.

Την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη του ιστορικού κτηρίου της Νομικής Σχολής από παράνομους μετανάστες διέταξε το πρωί της Τετάρτης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Σακελάκος μετά και από δηλώσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη ο οποίος ζητά να εκκενωθεί άμεσα η σχολή.

Σκοπός της Εισαγγελίας είναι να διερευνηθεί το εάν έχει διαπραχθεί από τις πρυτανικές αρχές το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αλλά και άλλες αξιόποινες πράξεις από κάθε υπεύθυνο για την είσοδο των μεταναστών στους χώρους της Σχολής.

Ο κ. Πελεγρίνης νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την υφυπουργό Άννα Νταλάρα, το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάνη Σγουρό σε σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, το οποίο χαρακτήρισε μεταναστευτικό.

«Ζητούμε την εκκένωση του κτηρίου της Νομικής σήμερα κιόλας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πελεγρίνης.

Συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών σχολίασαν τα όσα είπε ο πρύτανης λέγοντας πως «Απαιτείται σοβαρότητα από τις πρυτανικές αρχές και άσκηση των καθηκόντων, όπως αυτά απορρέουν από το νόμο και την ιδιότητά τους ως εγγυητές της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του Πανεπιστημίου»

 

 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:29
Exit mobile version