ΣΑΒΒΑΤΟ 31.01.2026 01:35
MENU CLOSE

Η Αγία Ζώνη σε ανίερο ράσο ή ο ρώσικος δάκτυλος

30.12.2011 09:46

Η Αγία Ζώνη, είτε φοριέται με ανίερο ράσο είτε πλασάρεται μόνη της, κάνει το θαύμα της. Έτσι, από το πουθενά – τρόπος του λέγειν – έχει γίνει εθνικό ζήτημα της Ρωσίας η σύλληψη του απίθανου Εφραίμ.

Η Αγία Ζώνη, είτε φοριέται με ανίερο ράσο είτε πλασάρεται μόνη της, κάνει το θαύμα της. Έτσι, από το πουθενά – τρόπος του λέγειν – έχει γίνει εθνικό ζήτημα της Ρωσίας η σύλληψη του απίθανου Εφραίμ. Οι… βλέψεις των Ρώσων προς το Άγιο Όρος δεν είναι ούτε όψιμες ούτε βασίζονται στην… καλή τους πίστη! Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία… τής ανθρωπότητας που η θρησκεία εμπλέκεται στην πολιτική. Έτσι κι αλλιώς ο «θείος λόγος» είναι πιο πειστικός και κατά συνέπεια αποτελεσματικότερος του πολιτικού. Επίσης, ένα άλλο στοιχείο είναι ότι οι Ρώσοι, είτε στην τσαρική περίοδο είτε στην κομμουνιστική είτε στη μετα-κομμουνιστική, για ένα πράγμα δεν φημίζονται μόνο, και αυτό είναι οι επιδόσεις τους στη Δημοκρατία. Βαθιά θρησκευόμενος λαός – για να φανταστεί κανείς για τι πράγμα μιλάμε, δεν κατάφερε να τους κόψει τη συνήθεια… ούτε ο Μεγάλος Στάλιν – και βαθιά διχασμένος ανάμεσα στην ασιατική και ευρωπαϊκή του ταυτότητα. Ο Ρώσος γουστάρει να σταυροκοπιέται περισσότερο κι από το να πίνει βότκα!

Με αυτά τα λίγα ως δεδομένα, μπορεί να γίνει κατανοητή – ωστόσο ουδόλως αποδεκτή – η απαράδεκτη ρωσική επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και στον τρόπο με τον οποίο αποδίδεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Είναι κάτι που η Ρωσία δεν είναι σε θέση να μας διδάξει· της λείπει παντελώς το ιστορικό προηγούμενο.

Σημειώσεις μοναχισμού αντί για υστερόγραφο:

Στους Ρώσους κρατά το ίσο και ο Πρωτοψάλτε του ΣΚΑΪ. Βέβαια, αυτός έχει άλλο καημό και άλλο στόχο, ωστόσο είναι κι αυτό μια μορφή… εταιρικής συμμαχίας!

Εκτός των άλλων, ο Εφραίμ δεν πείθει ούτε από φάτσα!

Άσε που τα κάγκελα του πάνε περισσότερο από την Αγία Ζώνη!

Καλή Χρονιά, «σύντροφοι» και « χριστιανοί»!

ΣΑΒΒΑΤΟ 31.01.2026 01:02
Exit mobile version