search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:22
MENU CLOSE

Αντιδράσεις κομμάτων για τη Σύνοδο Κορυφής

29.06.2012 16:12
Αντιδράσεις κομμάτων για τη Σύνοδο Κορυφής - Media

Οφέλη από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος ενώ αποστάσεις κρατά η ΔημΑρ. Για απουσία διαπραγματευτικής τακτικής κατηγορούν την κυβέρνηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  «Οι αποφάσεις δεν συνιστούν ήττα της Γερμανίας», το πρώτο σχόλιο από το ΚΚΕ.

Οφέλη από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος ενώ αποστάσεις κρατά η ΔημΑρ. Για απουσία διαπραγματευτικής τακτικής κατηγορούν την κυβέρνηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  «Οι αποφάσεις δεν συνιστούν ήττα της Γερμανίας», το πρώτο σχόλιο από το ΚΚΕ.

ΠΑΣΟΚ

Μέσα από τη συγκυρία αυτή, μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να οργανώσουμε την επιχειρηματολογία μας για την αναθεώρηση της σύμβασης».

Ακόμη ανέφερε ότι θα υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, που έχει προτείνει να συγκροτηθεί, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η ομάδα «θα αρχίσει να λειτουργεί εντατικά τις αμέσως επόμενες ημέρες».

ΔΗΜΑΡ

Κριτική στους Ευρωπαίου, ασκεί η Δημοκρατική Αριστερά, κατηγορώντας τους ότι προχώρησαν σε ορισμένα μικρά, δειλά και αποσπασματικά βήματα. Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τονίζει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται επιλεκτικά για ορισμένες μόνο χώρες.

«Η αλληλεγγύη οφείλει να είναι καθολική για να είναι πραγματική. Η χώρα μας χρειάζεται να επανέλθει στη φθινοπωρινή Σύνοδο Κορυφής και να διεκδικήσει δυναμικά αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ

Για απουσία διαπραγματευτικής τακτικής στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κατηγορούν την κυβέρνηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και Γιάννης Μηλιός, αρμόδιος για την οικονομική πολιτική του κόμματος, με χωριστές δηλώσεις τους.

Στα θετικά για την Ισπανία και την Ιταλία αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, που «έδειξαν τι σημαίνει διαπραγμάτευση», αναφέρθηκε η Ρένα Δούρου. Σχολιάζοντας την επιστολή του κ. Σαμαρά, σημείωσε πως  δηλώνει απερίφραστα ότι “αποδέχεται”, ότι “δεσμεύεται” και ότι θα… “επιταχύνει” την εφαρμογή του “προγράμματος”.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μηλιός, αναφερόμενος στην απόφαση που δίνει τη δυνατότητα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να δανείζει απευθείας τις τράπεζες της Ιταλίας και της Ισπανίας για την ανακεφαλαιοποίησή τους, χωρίς αυτός ο δανεισμός να επιβαρύνει το δημόσιο χρέος, επισημαίνει ότι «στις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις δεν αναφέρεται ότι θα ισχύσει ακριβώς το ίδιο για την Ελλάδα» και τονίζει πως «μας προκαλεί έκπληξη αυτή η εξέλιξη και αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα», σημειώνοντας ωστόσο ότι «ακόμη και αυτό το μέτρο δεν είναι αρκετό».

Παρά την ανεπάρκεια των αποφάσεων της Συνόδου, για πρώτη φορά η Μέρκελ έκανε σοβαρή υποχώρηση, η Ελλάδα όμως ήταν πάλι απούσα και άφωνη, σχολίασε μέσω twitter o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΚΚΕ

«Ο προσωρινός συμβιβασμός της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν οδηγεί σε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δεν αναιρεί τις αιτίες που οξύνουν τη διαπάλη μεταξύ της Γερμανίας και του γαλλοϊταλικού πόλου, με τη στήριξη του δεύτερου απ’ την κυβέρνηση των ΗΠΑ», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος..

«Πρόκειται για μνημόνιο διαρκείας που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των ομίλων με διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης και την έξοδο από την κρίση σε βάρος των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων», σημειώνει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34