ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:45
MENU CLOSE

Κλίνουν προς αριστερά όσοι έμειναν στο ΠΑΣΟΚ;

18.10.2012 21:00

Μέσα στη νεφελώδη διαδρο­μή του ΠΑΣΟΚ με τις συνε­χείς αλλαγές γραμμής και δίνη της ανυποληψίας ξαφνικά ετέθη θέμα εγκατάλειψης της κυβέρ­νησης και επανάκαμψης στον «ορθό προοδευτικό δρόμο». 

«Θρίλερ» ουσίας ή για τα μάτια του κόσμου;
Με διάθεση να μην ψηφίσουν την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων εμφανίστηκαν το βράδυ της Τρίτης Κουβέλης και Βενιζέλος, οι οποίοι φαίνεται να έχουν τρο­μάξει από την κατακραυγή που θα υποστούν έτσι και απο­δεχτούν πλήρως τις παρανοϊκές προτάσεις της τρόικας.
Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα εργασιακά που προτείνει η τρόικα, ενώ πιο επιφυλακτικός ο Βενιζέλος επεσήμανε ότι η τρόικα παίζει με τη φωτιά και πως θα πρέπει επιτέλους να τεθεί πολι­τικά το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., που ξεκινά αύριο. Στην κυβέρνηση τρέχουν και δεν φτάνουν, αφού μοιάζουν αμήχανοι απέναντι στο αδιέξοδο. Ιδανικά ο Σα­μαράς θα ήθελε να εμφανιστεί στην Σύνοδο με κλεισμένο το πακέτο κι όχι αναγκασμένος να θέτει θέματα.
Οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν στη σύσκεψή τους επί μιάμιση ώρα από τον Γιάννη Στουρνάρα για την τροπή των συζητήσεων και τα θέματα που θέτει η τρόικα. Αμέσως μετά στη σύσκεψη μπήκε και ο υπουργός Εργασί­ας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έθεσε αναλυτικά τα ζητή­ματα των εργασιακών σχέσεων, τις αιτιάσεις και τα επιχει­ρήματα της τρόικας. Οι ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και οι απολύσεις στο Δημόσιο δείχνουν ότι είναι οι απαιτήσεις της τρόικας, αλλά κανείς δεν ξέρει αν όλα αυτά αποτελούν επικοινωνιακά τερτίπια προκειμένου να δοθεί η εντύπωση στο τέλος ότι «οι τρεις καμπαλέρος» έδωσαν σκληρή μάχη και απέτρεψαν την πλήρη αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων και το «εδώ και τώρα απολύσεις στο Δημόσιο». Το ζήτημα είναι, όμως, ότι ο Τόμσεν επιμένει πως οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις έχουν ήδη συμ­βεί με το δεύτερο μνημόνιο, οπότε δεν αντιλαμβάνεται τις «κόκκινες γραμμές». Άδικο έχει; Αφήστε που ο Σαμαράς εμφανίστηκε στο συνέδριο της «Χέραλντ Τρίμπιουν» απόλυτα σίγουρος για την εκταμίευση της δόσης και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:35
Exit mobile version