ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:10
MENU CLOSE

Διγλωσσία Μπαρόζο προς Γερμανία - Τώρα της ζητά μεταρρυθμίσεις

16.05.2013 17:30

Τη μία μέρα πλέκει το εγκώμιο της γερμανικής οικονομικής πολιτικής και της καγκελαρίου Μέρκελ και την άλλη ζητά από το Βερολίνο μεταρρυθμίσεις! -Ανήσυχη δηλώνει η Μέρκελ για την ανεργία

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται από τα κράτη-μέλη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής διαπίστωσε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα: «Έχει σημειωθεί πρόοδος τόσο σε ό,τι αφορά στην διόρθωση των οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των χωρών όσο και στην ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας», δήλωσε.

Τόνισε ωστόσο ότι «δεν δικαιολογείται κανένα αίσθημα ικανοποίησης, όπως έδειξαν και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις στην περίπτωση της Κύπρου» και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι ικανοποιητική, ενώ ειδικά το ποσοστό της ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλό.  «Η κοινωνική κατάσταση αποτελεί αιτία μεγάλης ανησυχίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», κατέληξε ο κ. Μπαρόζο.

Την ίδια ώρα, την ανησυχία της για την ανεργία των νέων στην Ευρώπη επανέλαβε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας εκ νέου ότι πρέπει να ενισχυθεί η κινητικότητα εντός της Ευρώπης.
 
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «όπως κάποιος από την Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι διατεθειμένος να μετακομίσει στην Βαυαρία, έτσι θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι θα καλούνται εκεί όπου υπάρχει εργασία».

Από την πλευρά του,  ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε απειλή για την ίδια την φυσιογνωμία της Ευρώπης την παρατεταμένη ύφεση.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, σημείωσε ότι η οικονομική κρίση είναι πλέον υπό έλεγχο και βρίσκεται «πίσω μας», ωστόσο «εκείνο το οποίο είναι το μείζον για την Ευρώπη είναι η ύφεση, η οποία προκαλείται από την πολιτική λιτότητας».
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:09
Exit mobile version