ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:12
MENU CLOSE

Τα ξένα ΜΜΕ συμπαρίστανται στην ΕΡΤ

13.06.2013 06:34

Με πολλούς και έξυπνους τρόπους τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν την συμπαράστασή τους στην ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικό το εξώφυλλο της γαλλικής Libération, η οποία σε μαύρο φόντο αναρωτιέται: Ποιος έσβησε την τηλεόραση;
«Μετά την αναστολή λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης στη μάχη κατά της λιτότητας, Αθήνα και Βρυξέλλες πετάνε η μία το μπαλάκι στην άλλη για το ποιος έχει την ευθύνη του μέτρου» γράφει η εφημερίδα.

Μαύρο εξώφυλλο και για την Humanité με τίτλο: «Ελλάδα: μαύρη οθόνη πάνω από τη δημοκρατία». 

Την ίδια ώρα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την ΕΡΤ, το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι ARTΕ μετέδωσε την Τετάρτη πρόγραμμα στις 19:45, ώρα Γαλλίας, στα ελληνικά.


 

Και το βελγικό κανάλι Télé Bruxelles άλλαξε την Τετάρτη το σήμα του, κι εξέπεμπε με αυτό της… ERT Solidarite. Με τον τρόπο αυτό, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση της Ελλάδας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση της ισπανικής εφημερίδας El Pais, η οποία από την πρώτη στιγμή κάλυψε ευρύτατα το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Η κίνηση της κυβέρνησης φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα τη συζήτηση για το κατά πόσο είναι απαραίτητη η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οφείλουν να συνδυάζουν ποιότητα στην ενημέρωση και χρηστή διαχείριση» γράφει η εφημερίδα, αναλύοντας το πώς λειτουργούν οι δημόσιοι φορείς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.  
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:11
Exit mobile version