search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:36
MENU CLOSE

Η Μεγάλη Εβδομάδα στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ

29.04.2024 09:45
radio new

Με πλήθος ειδικών εκπομπών, προγράμματα από το αρχείο της δημόσιας ραδιοφωνίας και μεταδόσεις των Ιερών Ακολουθιών τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ θα τιμήσουν τη Μεγαλη Εβδομάδα.

Το Πρώτο Πρόγραμμα προσαρμόζει τις εκπομπές του στο κλίμα των ημερών, διατηρώντας τον ενημερωτικό του χαρακτήρα. Όπως κάθε χρόνο και όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα μεταδίδονται οι Ιερές Ακολουθίες, με κορύφωση την Ακολουθία της Αναστάσεως το βράδυ του Σαββάτου.

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 προσαρμόζεται στο ιδιαίτερο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας με ειδικές εκπομπές, αφιερώματα και επιλογές από το πολύτιμο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου έως τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2024, οι παραγωγοί του Δεύτερου επιλέγουν τραγούδια και μουσικές που δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο ποτισμένο από τη συγκίνηση της Εβδομάδας των Παθών και ανθισμένο από τη χαρά και την ανάταση της Ανάστασης.

Στα «Πρωινά του Τρίτου», σε όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας παρουσιάζονται έργα γεμάτα συγκίνηση. Ακούγονται έργα συνθετών όπως: Henryk Gorecki, Arvo Part, Piotr Ilyich Tchaikovsky, Benjamin Britten, Giovanni Battista Pergolesi κ.ά.

Από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Τετάρτη το Τριτο παρουσιάζει την «Ιστορία της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού, SWV 50» του Heinrich Schütz, Requiem και άλλα πένθιμα και θρηνητικά έργα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, από το Μπαρόκ μέχρι και τον 20ό αιώνα.

Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ ετοίμασε φέτος και παρουσιάζει στους ακροατές της πρωτότυπες εκπομπές κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σε παραγωγή του δημοσιογράφου της ΕΡΤ και διδάκτορα Ανθρωπογεωγραφίας Θωμά Σίδερη.

Μοναδικά είναι, επίσης, τα αφιερώματα που έχει επιμεληθεί η Γιάννα Τριανταφύλλη στη μουσική εκπομπή «Ο Δημιουργός της Εβδομάδας» της Φωνής της Ελλάδας . Ειδικότερα, τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη ακούμε συνθέσεις του Γιώργου Σταυριανού (02.00), τη Μ. Τετάρτη της Ελένης Καραΐνδρου (00.00), τη Μ. Πέμπτη του Σταμάτη Σπανουδάκη (00.00) και τη Μ. Παρασκευή του Μάνου Χατζιδάκι (01.00) και ένα ειδικό αφιέρωμα στο λυρικό, νοσταλγικό και μελαγχολικό μουσικό έργο «Οι φόβοι του μεσημεριού» του Γιώργου Σταυριανού (02.00).

Διαβάστε επίσης

Μαγγίρα για το κόψιμο του «MEGA Καλημέρα»: «Από νούμερα δεν ήταν και η χειρότερη εκπομπή του καναλιού»

Λαζόπουλος κατά Φλέσσα: «Αίσχος και ατελείωτη παρακμή για εσάς» (Video)

«Ρίζες» στην κορυφή της τηλεθέασης έβγαλε η «Γη της ελιάς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:35