ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:14
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία»

14.12.2013 14:39

Για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας στην Ευρώπη μίλησε στο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η διαδικασία της αλλαγής, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω, έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία. Αλλά το 2014 είναι έτος εκλογών. Και η αλλαγή θα έρθει. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπνεύσει την αλλαγή στην Ευρώπη.
 
Στηριζόμαστε στην καθεμιά και τον καθένα από εσάς. Στηριζόμαστε στην αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης στα πρώτα δύσκολα βήματα της κυβέρνησής μας. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε να δυναμώσει η Αριστερά και να γίνει αποφασιστική δύναμη για το μέλλον της Ευρώπης. Γιατί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη λιτότητα και θα βάλει στο τραπέζι ένα βιώσιμο σχέδιο για την ελληνική οικονομία, αλλά πάνω απ’ όλα, ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ευρώπη στο σύνολό της.
 
Άκουσα χθες τα θερμά λόγια του Πιέρ για την υποψηφιότητά μου εκ μέρους όλων σας – εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς – για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου. Δεν είναι μια απλή υποψηφιότητα – είναι εντολή ελπίδας και αλλαγής για την Ευρώπη. Είναι προσκλητήριο δημοκρατίας στο οποίο κάθε γενιά αξίζει να συμμετάσχει, το οποίο κάθε γενιά δικαιούται να ζήσει.
 
Οι ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου Μαΐου παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία στους λαούς της Ευρώπης να κάνουν την αλλαγή πραγματικότητα.Να απορρίψουν εκείνους που ανακυκλώνουν στην Ευρώπη μια παγκόσμια κρίση.

 Όταν ο τροχός της ιστορίας γυρίζει πίσω, είναι η ώρα της Αριστεράς  να κινήσει την Ευρώπη προς τα εμπρός και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version