ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:55
MENU CLOSE

Με ανασχηματισμό προσπαθεί να «ξεπεράσει» τα σκάνδαλα ο Ερντογάν

24.12.2013 17:31

Η Τουρκία και η κυβέρνηση Ερντογάν συνταράσσεται από σκάνδαλα διαφθοράς που αγγίζουν υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ένα πανάκριβο ρολόι "έκαψε" τον υπουργό Οικονομίας!

Το πανάκριβο ρολόι «έκαψε» τον υπουργό Οικονομικών
 
Ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν δεν ήξερε ότι το τηλέφωνό του είχε «κοριούς» και αυτή την άγνοια του την πληρώνει τώρα ακριβά. Διότι ο υπουργός είχε και ένα χόμπι. Του άρεσαν τα ρολόγια και, εκλεκτικός καθώς ήταν, ήθελε πάντοτε τα καλύτερα στο είδος τους.
 
Όλα πήγαιναν καλά για τον κ. Τσαγκλαγιάν όταν, προχθές, μετά την πρωινή προσευχή του και καθώς ετοιμαζόταν να πιει το τσάι του άνοιξε την εφημερίδα φιλοκυβερνητική "Zaman", πάγωσε.
Πρωτοσέλιδο, κάτω από τη φωτογραφία του διάβασε:
 
«Ο υπουργός  Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν δέχτηκε ένα πολύτιμο ρολόι αξίας 300.000 ελβετικών φράγκων [περίπου 250.000 ευρώ] μίζα του Ρεζά Ζαράμπ, ενός Ιρανού επιχειρηματία από το Αζερμπαϊτζάν που διαμένει στην  Τουρκία και ο οποίος είναι τώρα υπό κράτηση στα πλαίσια ανακριτικής επιχείρησης για λαδώματα και μίζες που συνδέονται με δημόσιους λειτουργούς  και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με τηλεφωνήματα που καταγράφηκαν και έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα».


 
Ο υπουργός ζήτησε από τον Ζαράμπ να του αγοράσει ένα ρολόι Patek Philippe 5101G το οποίο "θαύμασε" σε ένα από τα ταξίδια του στη Γενεύη. Ο Ζαράμπ έστειλε έναν υπάλληλο του στη Γενεύη να αγοράσει το ρολόι και να το παραδώσει στον Ονούρ Καγιά, τον προσωπικό βοηθό του υπουργού.
 
Το τηλεφώνημα Ζαράμπ-Κάγια είναι καταγεγραμμένο:
Κάγια: «Πότε αυτό το πράγμα θα είναι στην Ισταμπούλ;»
Ζαράμπ: «Σκεφτόμουν να στείλω αυτό το πράγμα στην  Άγκυρα, όχι στην Ισταμπούλ".
Κάγια: «Στην Άγκυρα; ο-κει, είναι το ίδιο και μάλιστα είναι καλύτερα».
 
Υπάρχουν όμως και άλλες  καταγεγραμμένες συνομιλίες που καίνε τον υπουργό του Ερντογάν…

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:52
Exit mobile version