search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.09.2025 11:54
MENU CLOSE

Ο μαγκούφης είναι ψυχαναγκαστικός…

11.01.2014 22:00
Ο μαγκούφης είναι ψυχαναγκαστικός... - Media

Η συγγραφέας Βάνα Παπαθανασίου γράφει για το βιβλίο της «Ο καναπές, ο μαγκούφης και η μοτοσικλέτα του»

Η συγγραφέας Βάνα Παπαθανασίου γράφει για το βιβλίο της «Ο καναπές, ο μαγκούφης και η μοτοσικλέτα του» (Κέδρος)
Άρχισα να γράφω αυτό το βιβλίο θέλοντας να μιλήσω για τη δυσκολία στις ανθρώπινες σχέσεις, για τη μοναξιά που κάνει τον άνθρωπο μοναχικό, αλλά και μαγκούφη.
Ο μαγκούφης, σε αντίθεση με τον μοναχικό, είναι ψυχαναγκαστικός, αποφεύγει τους πάντες και κυρίως τον εαυτό του. Δεν παίρνει χαρά, ούτε αγάπη, και γίνεται ιδιαίτερα επιθετικός αν δοκιμάσεις να παραβιάσεις την πανοπλία του.
Ήθελα να μελετήσω έναν μαγκούφη, αφού αυτή η ιδιότητα δεν χαρακτηρίζει μόνο κάποιους σκόρπιους, γραφικούς τύπους, όπως παλιότερα, αλλά αποτελεί πλέον σημείο των καιρών. Επίσης, ήθελα να τον ξεμπροστιάσω, αφού κι εγώ ήμουν θυμωμένη έχοντας νιώσει στο πετσί μου τη βίαιη άμυνά του.
Όμως, ο Μάρκος μού επιβλήθηκε από την αρχή. Με ξενάγησε στη μονότονη καθημερινότητά του, στο παρελθόν του, κι όταν με εμπιστεύθηκε στους βαθύτερους φόβους και αμφιβολίες του. Μου αποκάλυψε διλήμματα και μυστικά που ανέτρεψαν την πλοκή που είχα φανταστεί.
Κι έτσι, ενώ ξεκίνησα να γράφω θυμωμένη, κατέληξα βαθιά συγκινημένη από το εσωτερικό του δράμα, την προδοσία, τον πόνο και τον φόβο που του είχαν στοιχειώσει τη ζωή. Μοιράστηκα μαζί του την αγωνία για το αν θα έβρισκε τελικά τη δύναμη να αντιμετωπίσει τα ψέματα του παρελθόντος, να εμπιστευθεί την αλήθεια και να διεκδικήσει την αγάπη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.09.2025 11:46