search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 07:28
MENU CLOSE

8 μέρη για να απολαύσετε τα Κούλουμα

02.03.2014 22:00
8 μέρη για να απολαύσετε τα Κούλουμα - Media

Οι περισσότεροι την Καθαρά Δευτέρα συνήθως κατακλύζουν τις ταβέρνες οι γνώστες της καλής και ποιοτικής διασκέδασης όμως επιλέγουν πάντα να βρεθούν πιο κοντά στη φύση και να περάσουν την ημέρα τους με την οικογένεια τους ή με λίγους καλούς φίλους τρώγοντας σε ταπεράκια κάτω από τον πολύτιμο ίσκιο ενός δέντρου.

 
Οι περισσότεροι την Καθαρά Δευτέρα συνήθως κατακλύζουν τις ταβέρνες οι γνώστες της καλής και ποιοτικής διασκέδασης όμως επιλέγουν πάντα να βρεθούν πιο κοντά στη φύση και να περάσουν την ημέρα τους με την οικογένεια τους ή με λίγους καλούς φίλους τρώγοντας σε ταπεράκια κάτω από τον πολύτιμο ίσκιο ενός δέντρου.
 
Αν είσαστε από αυτούς τους τύπους και δεν έχετε δυνατότητα να αφήσετε πίσω σας την πόλη σας, η Αττική έχει αρκετά μέρη για να απολαύσετε τα Κούλουμα.
 
1. Λόφος Φιλοπάππου
 
Είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεκάδες Αθηναίοι επισκέπτονται τις πλαγιές του λόφου για να γιορτάσουν τα Κούλουμα. Αν θέλετε όμως να βρείτε ένα καλό μέρος για να περάσετε την ημέρα σας θα πρέπει να επισκεφτείτε το λόφο από αρκετά νωρίς το πρωί.
 
2. Πάρκο Τρίτση
 
Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στην Αθήνα με συνολική έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων. Σε αυτό το πάρκο, το υγρό στοιχείο καλύπτει μεγάλη έκταση, χάρη στις έξι τεχνητές λίμνες και του τεχνητού καναλιού, το οποίο εξασφαλίζει τη ροή του νερού μεταξύ των λιμνών και την ανακύκλωσή του. Θα ενθουσιαστείτε με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του πάρκου, κάτι που δύσκολα συναντάει κανείς στην πόλη. Στο πάρκο υπάρχουν πάγκοι για πικ νικ, οι οποίοι αποτελούν την τέλεια λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γεύμα κάτω από τα δέντρα.
 
3. Άλσος Βεϊκου
 
Πρόκειται για μία όαση στο Γαλάτσι, το οποίο διαθέτει όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε τα Κούλουμα. Πάγκοι για πικνικ, αναψυκτήριο, ψύκτες νερού και τουαλέτες, κάνουν σίγουρα την παραμονή σας στο Άλσος πιο εύκολη.
                                      
4. Αγία Τριάδα (Κιούρκα)
 
Η Πάρνηθα σας περιμένει για να εισπνεύσετε καθαρό αέρα, να περπατήσετε στα μονοπάτια της και να στρώσετε τα καρό τραπεζομάντηλά σας στις όχθες της λίμνης Μπελέτσι.
 
5. Πεντέλη
 
Αν και έχει καεί δεκάδες φορές η Πεντέλη αποτελεί ακόμη έναν ιδανικό προορισμό για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.
 
6. Λόφος Στρέφη
 
Για όσους σας αρέσει το κέντρο, ο Λόφος του Στρέφη είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή. Μπόλικο πράσινο, ειδικά για τα δεδομένα της πόλης, εύκολη πρόσβαση κι ένα κρυμμένο ταβερνάκι για όσους δεν έφυγαν προετοιμασμένοι από το σπίτι.
 
7. Λόφος Λυκαβηττού
 
Ένα δάσος στην καρδιά της πόλης, το οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε με το αυτοκίνητο, μέσα από μονοπάτια ή με το τελεφερίκ. Εκτός από τη θέα όμως, θα έρθετε πιο κοντά στη φύση περπατώντας στα διάφορα μονοπάτια του λόφου.
 
8. Υμηττός
 
Δημοφιλής προορισμός για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας αποτελεί τέλος και ο Υμηττός, ειδικά για τις οικογένειες. Εκτός από την πλούσια χλωρίδα, έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και τα μνημεία, όπως η μονή Καισαριανής.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 07:22