ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:31
MENU CLOSE

Ρυζόγαλο με ζαχαρούχο γάλα

05.03.2014 22:00

Φτιάχνεται πανεύκολα, έχει πιο γλυκιά γεύση από το κλασικό ρυζόγαλο και  θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά για να το προσφέρετε!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15΄
 
Υλικά
3/4 φλιτζ. τσαγ. ρύζι γλασέ
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
200 ml νερό
4 κ.σ. κορν φλάουρ  διαλυμένες σε ½ φλιτζ. τσαγ. κρύο νερό
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
 
Εκτέλεση
Βάζετε το ρύζι μαζί με νερό σε μία κατσαρόλα, να βράσει.

Μόλις είναι έτοιμο, το στραγγίζετε από το νερό σε ένα τρυπητό και το επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, το νερό και το κορν φλάουρ.

Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνουμε την εσάνς βανίλιας.
Μοιράζετε  το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:31
Exit mobile version