ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:12
MENU CLOSE

Ριζότο με αγγούρι & σολομό

13.03.2014 18:36

Η διαφορά σε αυτό το ριζότο είναι ότι όλα τα υλικά μαγειρεύονται μαζί, γεγονός που το καθιστά πιο απλό και πιο γρήγορο!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 22 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
2 κ.γ. βούτυρο αγελαδινό
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος τους)
½ αγγούρι, κομμένο όπως στη σαλάτα, χωρίς τους σπόρους
1 3/4 φλιτζ. τσαγ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι ή βιαλόνε νάνο
5 φλιτζ. τσαγ. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
2/3 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
450 γρ. φιλέτο σολομού (κατεψυγμένο), κομμένο σε κύβους
Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
 
Εκτέλεση

Ζεστάνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Όταν λιώσει, ρίξτε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το κομμένο αγγούρι. Σοτάρετέ τα για 2΄-3΄, χωρίς να αφήσετε το κρεμμυδάκι να ξανθύνει.
 
Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε ελαφρά και μετά ρίξτε τον ζεστό ζωμό και το κρασί. Αφήστε το φαγητό να φτάσει σε βρασμό,  κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για άλλα 10΄, ανακατεύοντας που και που με ξύλινη κουτάλα.
 
Στη συνέχεια ρίξτε το σολομό που έχετε κόψει σε κύβους και καρυκεύστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5΄, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει και σβήστε τη φωτιά. Κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε το ριζότο να σταθεί για 5΄.
Αφαιρέστε το καπάκι του σκεύους, ανακατέψτε και σερβίρετε το ριζότο ζεστό. Προαιρετικά, γαρνίρετε με φλούδες παρμεζάνας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:10
Exit mobile version