ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:12
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Υπέρ των μονοπωλίων οι προτάσεις για το γάλα

22.03.2014 10:22

Την κάθετη αντίθεσή του με τις προτάσεις για το γάλα εκφράζει το ΚΚΕ αναφέροντας ότι έχουν στο επίκεντρό τους «τα κέρδη των μονοπωλίων της γαλακτοβιομηχανίας και όχι τη λαϊκή ανάγκη για φτηνό και ποιοτικό γάλα».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ θύματα της συμφωνίας είναι «η ποιότητα διατροφής της λαϊκής οικογένειας και ο κλάδος αγελαδοτροφίας γαλακτοπαραγωγής». 

«Είναι ψέμα ότι με τα μέτρα του ΟΟΣΑ θα μειωθεί η τιμή στο γάλα για τη λαϊκή οικογένεια. Άλλωστε το γάλα υψηλής παστερίωσης με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ημερών είναι ακριβότερο. Αυτό που θα γίνει είναι να μειωθεί η τιμή της πρώτης ύλης, με την εισαγωγή φθηνού γάλακτος, που μαζί με τη μείωση στην αμοιβή εργασίας, θα εξασφαλίζει στον γαλακτοβιομήχανο ακόμα μεγαλύτερα κέρδη» σημειώνεται. 

«Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, κυβερνήσεων και κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που πρέπει να ανατραπεί, για να μπορέσει ο λαός, με τη δική του εξουσία, να αξιοποιήσει και να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, εξασφαλίζοντας ποιοτικά, ασφαλή και φτηνά τρόφιμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:12
Exit mobile version