ΠΕΜΠΤΗ 07.08.2025 20:07
MENU CLOSE

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους στη Ν. Κορέα (Video)

19.04.2014 14:06

Συνεχίζουν τις έρευνες τα συνεργεία γύρω από το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα, ωστόσο τα ισχυρά ρεύματα και η χαμηλή ορατότητα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο τους. Ανασύρθηκαν οι πρώτοι σοροί.

Oι δύτες περισυνέλεξαν τα πρώτα πτώματα μέσα από το πλοίο, που ναυάγησε στα ανοικτά της Νότιας Κορέας πριν από 4 ημέρες με 476 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε σήμερα η ακτοφυλακή.

«Οι δύτες έσπασαν το φινιστρίνι μιας καμπίνας επιβατών  και έβγαλαν τρία πτώματα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος της ακτοφυλακής

Σύμφωνα με την εισαγγελία, στο πηδάλιο την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν η άπειρη τρίτη αξιωματικός. Δεν είχε οδηγήσει ποτέ ξανά πλοίο σε αυτήν την διαδρομή, σύμφωνα με το δίκτυο Arirang. Η διαδρομή αυτή είναι γνωστή λόγω των ισχυρών ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο υπό κράτηση πλοίαρχος υποστηρίζει ότι καθυστέρησε την εκκένωση για «λόγους ασφαλείας». 

(το βίντεο είναι από το enikos.gr)

Oι εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει μέχρι και δύο μήνες, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του αρμόδιο κορεατικού κέντρου, Σιν Γουόν-Ναμ, σύμφωνα με το BBC.

Στην περιοχή του ναυαγίου έχουν φτάσει τρεις γερανοί, οι οποίοι όμως δεν θα χρησιμοποιηθούν μέχρι να κριθούν ασφαλείς οι συνθήκες.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των επιβαινόντων στο φέρι μπόουτ έχουν αρχίσει να δίνουν δείγματα γενετικού υλικού ώστε να ταυτοποιηθούν όσες σοροί έχουν ανασυρθεί.

Ο τελευταίος απολογισμός τοποθετούσε στους 269 τους αγνοούμενους, στους 32 τους επιβεβαιωμένους νεκρούς και στους 174 τους διασωθέντε

ΠΕΜΠΤΗ 07.08.2025 20:07
Exit mobile version