Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Κλασική κυπριακή συνταγή, η οποία φημίζεται για τα μεζεδάκια της. Ένα από τα νοστιμότερα πιάτα με κεντρικό πιάτο τις αγαπημένες πατάτες.
Κλασική κυπριακή συνταγή, η οποία φημίζεται για τα μεζεδάκια της. Ένα από τα νοστιμότερα πιάτα με κεντρικό πιάτο τις αγαπημένες πατάτες.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
1 κιλό πατάτες μικρές
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθου, ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί κόκκινο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 φλιτζ. τσαγ. ζωμό κοτόπουλου
1 κ.γ. σπόρους κύμινου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίξτε το φύλλο δάφνης.
Ρίξτε τις πατάτες στο τηγάνι. Ανακατέψτε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα και σβήστε με το κρασί. Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και προσθέστε τα στο τηγάνι. Ανακατέψτε και προσθέστε το ζωμό κότας.
Κλείστε το καπάκι και αφήστε τις πατάτες να βράσουν για 25΄. Τα τελευταία 10΄ προσθέστε τους σπόρους κύμινου, τον άνηθο και το μαϊντανό, αφού τα ψιλοκόψετε.
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για ακόμα 10΄ με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να χυλώσει και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τις πατάτες μαζί με τη σάλτσα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.