Οι πιο δροσερές γεμιστές ντομάτες είναι αυτές που δε θέλουν ψήσιμο και μπορείτε να τις προσφέρετε και ως ένα νοστιμότατο ορεκτικό.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΠΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
6 ντομάτες
2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένες
1/2 φλιτζ.τσαγ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβας
4 κ.σ. κουςκουςβρασμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε οριζόντια το καπάκι από τις ντομάτες . Με ένα κουτάλι αφαιρείτε τη σάρκα τους και δημιουργήστε φωλιές. Αλατίστε τις τομάτες.
Βράζετε το κουςκους σύμφωνα με τις οδηγίες και το σουρώνετε.
Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε τα τουλάχιστον 30' να βγάλουν τα αρώματά τους.
Γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα και σερβίρετε.