ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:57
MENU CLOSE

Νέος ιός διαδίδεται στο facebook μέσω φρικιαστικών βίντεο

13.05.2014 15:11

Προσοχή συνιστά στους «surfers» του διαδικτύου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ μετά από εμφάνιση νέου υιού, που διαδίδεται μέσω τρομακτικών βίντεο όταν.

  •  “Βίντεο” από επίθεση φαντάσματος (Alleged footage of an “actual” ghost attack).
  • “Βίντεο” που δείχνει το Aswang, ένα μυθικό τέρας από τις Φιλιππίνες (a video featuring the Aswang that is described as “a mythical shape-shifting were-dog/vampire/terrifying thing from the Philippines).
  • “Βίντεο” με γοργόνες (a video of Mermaids claiming they are back!).
  • “Βίντεο” με ένα μεγάλο, λευκό καρχαρία να επιτίθεται σε καπετάνιο πλοίου (Video of a huge great white shark tearing apart a sea captain). 

Όταν κάποιος χρήστης πατήσει σε αυτές τις αναρτήσεις συνήθως του ζητείται πρώτα να κοινοποιήσει την ανάρτηση στον «τοίχο» του, για να ξεκλειδώσει το “βίντεο” (συμμετέχοντας και ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο στη διάδοση των κακόβουλων αναρτήσεων). Στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα ότι πρέπει να κατεβάσει ή να αναβαθμίσει το video player του φυλλομετρητή (browser), προκειμένου να μπορέσει να δει το “βίντεο”.

Εάν ο χρήστης προβεί σε αυτή την ενέργεια τότε εγκαθίσταται το αντίστοιχο κακόβουλο αρχείο, όπως αναφέρεται πιο κάτω στις φωτογραφίες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version